TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

S. Arabistan üretim kesintileri konusundaki kararlılığını OPEC+'da gösterdi

Suudi Arabistan Eneji Bakanı Abdülaziz bin Salman Perşembe günü yapılan OPEC+ toplantısında söyledikleriyle talep toparlanması için kararlı olduğunu gösterdi.
S. Arabistan üretim kesintileri konusundaki kararlılığını OPEC+'da gösterdi
AJANSLAR - Suudi Arabistan, açığa satış yapanları alınan karara karşı hareket etmeme konusunda uyarıp nadir görülen bir hışımla fazla üretim yapan müttefiklerinden birini azarlayarak, petrol toparlanmasını koruma konusundaki kararlılığını gösterdi.

Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman Perşembe günkü OPEC+ bakanlar toplantısı sonrasında Aralık'taki toplantıdan önce üretim politikasında değişiklik olabileceğinin işaretini verdi.

Petrol fiyatlarındaki toparlanmanın sekteye uğramasıyla, Prens kahramanı eski Fed başkanı Alan Greenspan gibi küresel piyasaları istekleri doğrultusunda yönlendirmeye çalıştı. “Bu piyasayı asla katılımsız bırakmayacağız” diyen Prens, “Traderların olabildiğince temkinli ve gergin olmasını istiyorum. Her kim bu piyasada kumar oynarsa bedelini ödeyeceğine söz veriyorum” diye ekledi.

Küresel gösterge Brent petrol geçen hafta Haziran ayından sonra ilk defa varil başına 40 doların altına düştü. Bireyler ve şirketler küresel çapta mobilitelerini azlatırken, ikinci dalganın talebe bir kez daha zarar verdiğinin işaretleri giderek artıyor.

Bakanlar Ortak İzleme Komitesi tarafından yayınlanan bir notta ülkelerin ve müttefiklerinin “katılımcı ve önleyici” olacağı belirtiliyor.
Yorum Yazın