TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Servis zammına tepki

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, İstanbul'da servis ücretlerine yüzde 4 zam yapılırken, Bursa'da yüzde 16 zam yapılmasına tepki gösterdi.
Servis zammına tepki
Okulların açılmasıyla taşımacılık yapan şirketlerin zam talebinde bulunduğunu söyleyen Yılmaz, "Ülke genelinde servis ücretlerine yüzde 4 ila yüzde 16 arasında zam yapıldı. Aynı ülkede yaşıyoruz, İstanbul'da yüzde 4 iken, Bursa'da neden yüzde 16? UKOME, bunun cevabını kamuoyuna açıklamalıdır.

Sevimsiz zam haberini yumuşatmak için öğrenci velilerinin istediği şirketle sözleşme yapabileceği ilan edildi. Serbest rekabet ortamı her zaman tüketicinin lehine olmakla birlikte, bu konuda veliye yeterince zaman tanınmadığı için bu sözleşme serbestisi kargaşaya yol açmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Servis yetkilileriyle velileri karşı karşıya getirecek ve kargaşaya sebebiyet verecektir" dedi.


Velilerin daha fazla mağdur olmamaları için yarı yıl tatilini göz önünde bulundurarak sözleşme yapmalarını tavsiye eden Yılmaz, "15 günlük tatilde yarım ay hizmet, yarım ay ücret' şartı mutlaka sözleşmede yer almalıdır. UKOME, talep edilen her zammı olduğu gibi kabul etmek durumunda değil. Bol keseden verdiği yüzde 16'lık zam, velilerin bütçelerini ciddi bir şekilde olumsuz etkileyecektir. Okula 3 çocuğunu gönderen aileye asgari ücretin yarısı kadar bir ek yük getirmektedir. Bu, öğretim yılı boyunca veliye çile çektirmekten başka bir şey değildir. Yüksek oranda kabul edilen zammın haklı bir gerekçesi bulunmamaktadır. Zammın gerekçesini oluşturan, enerji konusunda uygulanan yanlış politikalardır. Bu yanlış politikaların sonuçlarını veliye fatura etmek yerine devlet tarafından sübvanse edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz" diye konuştu.
Yorum Yazın