TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Shanghai Electric’ten Suudi ACWA Power ile işbirliği

Shanghai Electric, küresel güneş enerjisi projelerini birlikte geliştirmek üzere Suudi Arabistan’ın ACWA Power şirketiyle mutabakat anlaşması imzaladı.
İHA -
Enerji üretimi ve elektrik ekipmanları imalatında dünyanın sayılı şirketlerinden Shanghai Electric küresel temiz enerji projelerine ilişkin olarak Suudi Arabistan’ın ACWA Power firmasıyla mutabakat anlaşması imzaladığını açıkladı. Yapılan bilgilendirmede; iki temiz enerji sağlayıcısı, Shanghai Electric’in Başkanı ve CEO’su Zheng Jianhua tarafından Sudi Arabistan’a gerçekleştirilen ziyaret esnasında stratejik ortaklığa imza attı. İşbirliği, gaz türbinlerinin yapımı, tuz giderme, termal, fotovoltaik, solar termal, rüzgar ve kombine çevrim enerji üretiminin yer aldığı farklı enerji projelerini içerdiği bildirildi.

Shanghai Electric CEO’su Jianhua Zheng, konu ile ilgili değerlendirmesinde, "Bu kazan-kazan ortaklığı, girişim ülkelerindeki faaliyetlerimizi arttırmaya devam ettiğimiz süreçte ACWA Power ile daha yakın bir ilişki kurarak küresel çapta temiz enerji projeleri geliştirmemizi ve markamızı uluslararası çapta kabul ettirmemizi sağlayacaktır. Grubumuz önümüzdeki birkaç yıl içinde bölgeye daha çok yatırım yapmayı planlıyor" dedi.
Shanghai Electric, uluslararası çapta büyüme çalışmalarına devam etmektedir. 2018 yılında Grubun yurtdışında yaptığı işlerden elde ettiği gelir 11,2 milyar RMB (yaklaşık 1,67 milyar Amerikan Doları) seviyesini aşmıştır. Bu büyümenin yaklaşık olarak %11’i global yatırım girişimleri, uluslararası mühendislik ve ihracattan elde edilen gelire dayalıdır.

Shanghai Electric, markanın büyümesini desteklemek üzere global gelişim yöntemleri uygulamaktadır. Bu yöntemlerin ilki kapsamında şirket, Vietnam, Hindistan, Sudi Arabistan, Irak ve Malezya’yı içeren dokuz Kuşak ve Yol ülkesinde yeni şirketler kurmuştur. Kalkınmanın ikinci eş zamanlı aşamasında markanın proje alanını, girişim ülkelerinde genişletmesi planlanmaktadır. Kısa süre önce elde edilen başarılar, Pakistan Thar’daki kömür-elektrik entegrasyon projesini, Dubai’deki solar-termal enerji projesini, Pakistan Qasim ve Sahiwal’deki enerji projelerini ve Panama ve Sırbistan gaz türbin projelerinin yapımlarını içermektedir.
Yorum Yazın