TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Tarihi çarşıda 'payitaht' bereketi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) öncülüğünde düzenlenen Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri, 7 asırlık geçmişe sahip tarihi çarşı ve hanlar bölgesini hareketlendirdi.
Tarihi çarşıda 'payitaht' bereketi
Sultan Gedik - Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) Başkanı Muhsin Özyıldırım, 22 Mayıs’a kadar sürecek alışveriş günlerinin çarşıya ilgiyi artırdığını söyledi.

Osmanlı Devleti’nin ilk büyük çarşısı olan tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ bereketi yaşanıyor. BTSO öncülüğünde Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği iş birliğiyle düzenlenen organizasyon, şehir ekonomisinin kalbinin attığı bölgeye büyük hareketlilik kazandırdı.

Bölge esnafı, çekilişle 10 otomobil, 10 laptop ve 10 akıllı cep telefonunun hediye edileceği Alışveriş Günleri organizasyonundan memnuniyetlerini dile getirdi. BTÇH Başkanı Muhsin Özyıldırım, uzun zamandır hayal ettikleri bir organizasyonu BTSO sayesinde gerçekleştirdiklerini ifade etti. Alışveriş Günleri’ne olan ilginin beklenenin çok üzerinde olduğuna dikkati çeken Özyıldırım, “Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri ile bir hayalimiz daha gerçek oldu. Çarşıda çok güzel bir sinerji oluştu. Alışveriş Günleri sayesinde bölgemizde hareketlilik arttı. Organizasyon, bölgeyi bir cazibe merkezi haline dönüşmesine de katkı sunacak. BTSO Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’a ve yönetimine bizlerin de önerilerini alarak hayata geçirdikleri projeler için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“ÇARŞIMIZ TARİHİ GÜNLER YAŞIYOR”
Uzun Çarşı Dernek Başkanı Mehmet Akif Yalçınkaya, Türkiye’de böyle kapsamlı hediyelerin verildiği bir etkinliğin olmadığını kaydetti. BTSO’ya teşekkür eden Yalçınkaya, “Çarşılarımız ve hanlarımız tarihi günler yaşıyor. Bu yoğunluğun bundan sonra da artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

BTÇH Başkan Yardımcısı ve Kapalı Çarşı Dernek Başkanı İsa Altıkardeş, Alışveriş Günleri’nin sadece Bursa’dan değil, çevre illerden de talebi artırdığını belirtti. Geçen iki haftada çarşının çok yoğun olduğunu dile getiren Altıkardeş, şöyle konuştu:
“Bu yoğunlukta alışveriş günlerinin payı büyük. Organizasyonun tanıtımları çok güzel oldu. Türkiye tarihinde böyle bir kampanya olmadı. Kapalı çarşı esnafı olarak bizlere destek veren BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim.”

Okçular Çarşısı Dernek Başkanı Nizamettin İleri, Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nin satışları yüzde 50 artırdığını ifade ederek, “Çarşımıza ayrı bir renk geldi. Müşterilerimizin ilgisi de oldukça yoğun. Müşterilerimiz, fiyat sormadan önce ‘Şenliğe üye işyeri misiniz?’ diye soruyorlar. Alışveriş Günleri, bölgemizi yeniden cazibe merkezi yapacak bir noktaya getirdi” şeklinde konuştu.

Tuz Pazarı - Pazaryeri Çarşısı Dernek Başkanı Erol Çağlayan ise 7 asırlık çarşıda bugüne kadar böyle büyük bir organizasyon düzenlenmediğini belirterek, BTSO’ya teşekkür etti.

Ankara’dan alışveriş yapmak için gelen Mehmet Alparslan, “Tarihi çarşının çok güzel ve nezih bir ortamı var. Tarihi doku içerisinde alışveriş yapmak ayrı bir güzellik. Çarşıda alışverişimi yaptıktan sonra BTSO tarafından oluşturulan Tüketici Danışma Ofisinden çekiliş kuponumu aldım. İnşallah otomobil bana çıkar” ifadelerini kullandı.

100 TL’YE OTOMOBİL
Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ndeki mağazalardan alışveriş yapan tüketiciler, anlaşmalı işyerlerinde toplamda 100 TL’lik her alışveriş için 1 çekiliş kuponu almaya hak kazanacak. Tüketiciler, alışveriş fişlerini çarşının belirli noktalarında kurulan başvuru merkezlerine ibraz ederek, çekiliş kartlarını alabilecek. 22 Mayıs tarihine kadar sürecek kampanyanın ardından yapılacak olan çekilişle talihlilere 10 otomobil, 10 laptop ve 10 akıllı cep telefonu hediye edilecek.
Yorum Yazın