TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

TEB ve MEB iş birliğiyle öğretmenlere finansal okuryazarlık eğitimleri başlıyor

- Toplamda 100 dakikalık 10 video ile baştan uca finansal okuryazarlık konularının işlendiği eğitimle Milli Eğitim Bakanlığında çalışan öğretmenlere ulaşılması hedefleniyor
AA -

İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle 24 Kasım Öğretmenler Günü itibarıyla finansal okuryazarlık eğitimleri başlayacak.

TEB açıklamasına göre, sürdürülebilir ekonomik büyümenin yakalanması için ülke genelinde tasarruf ve finansal okuryazarlık alışkanlığının gelişmesi büyük önem taşıyor. Bu bilinci artırmak ve tabana yayılmasını sağlamak amacıyla 2012 yılından bu yana çalışmalar yürüten TEB, Aile Akademisi ile toplumun finansal sağlığını iyileştirmeye yönelik projeler gerçekleştiriyor, tasarruf alışkanlığı yüksek ve finansal okuryazar bir nesil yetiştirilmesine katkı sunuyor.

"Ekonomi Ailede Başlar" anlayışıyla 10 yıldır TEB Aile Akademisi çatısı finansal okuryazarlık eğitimleri veren TEB, Milli Eğitim Bakanlığı ile hayata geçirdiği proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığında çalışan öğretmenlere finansal okuryazarlık eğitimlerine başlıyor.

MEB ile yapılan iş birliği kapsamında finansal okuryazarlık konulu, video formatında eğitim içerikleri hazırlandı. Toplamda 100 dakikalık 10 video ile baştan uca finansal okuryazarlık konularının işlendiği eğitimle Milli Eğitim Bakanlığında çalışan öğretmenlere ulaşılması hedefleniyor.

Bugüne kadar finansal okuryazarlık çalışmaları kapsamında kamu kurumları, belediyeler, eğitim kurumları ve özel sektör gibi birçok kurumla iş birliği yapan TEB, nüfusun yaklaşık dörtte birine finansal okuryazarlık eğitimi verilmesini sağladı.

Üniversite öğrencileri için de dijital finansal okuryazarlık eğitimleri gerçekleştiren TEB, yeni finansal teknolojiler arasında öne çıkan blockchain, fintech, kodlama ve dijital dönüşüm gibi konuların anlatıldığı eğitimler düzenledi. Bu eğitimlere 6 bin 500’den fazla öğrenci, dijital eğitimlere ise 250 binden fazla genç katılırken, pandemi sürecinde çalışmalarını dijitale taşıyan TEB, 10 farklı sektörde 50'den fazla kurumun 30 bine yakın çalışanına da dijital olarak finansal okuryazarlık eğitimi verdi.