• Ekonomi

Turizm sektörü Vodafone CRM ile yarına hazır

Vodafone İş Ortağım’ın geliştirdiği Vodafone CRM uygulaması, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy’un katılımıyla Antalya’da düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.
Turizm sektörü Vodafone CRM ile yarına hazır
ANTALYA / İHA - Toplantıda konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, “Türkiye’de dijitalleşmeden en çok faydalanacak sektörlerden biri olan turizmi çok önemsiyoruz ve Yarına Hazırım Platformu’yla işletmeleri yarına hazırlayacak çözümler geliştiriyoruz. Ülke ekonomisinin can damarlarından turizmin ekonomiye güçlü katkısını sürdürebilmesi için iş kapasitesini artırması gerekiyor. Turizm sektöründe en büyük ihtiyaç, daha çok müşteriye ulaşmak ve müşteri bağlılığı oluşturmak. Bunun için müşterilerle sürekli iletişimde olmak ve mevcut rekabet ortamında mesajlarının ulaşmasını sağlamak büyük önem taşıyor” dedi.

Eskiden müşteriye 3 günde geri dönüş yapmak yeterli gelirken, bugün müşteri memnuniyeti için 3 saat içinde dönülmesi gerektiğini vurgulayan Aksoy, “Bu noktada şirketlerin imdadına müşteri ilişkileri yönetimi, yani CRM teknolojisi yetişiyor. Konuk mutluluğunun ana endeks olduğu turizm sektöründe müşteri memnuniyetinde çıtayı daha yukarı çekmek için çözümün anahtarı olan CRM, turizmcilerin işlerini daha da büyütmesine imkan tanıyor” diye konuştu.

“TURİZM BUGÜN TÜRKİYE’DE 26 MİLYAR DOLARLIK İŞ HACMİ OLUŞTURUYOR”
TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise Türkiye’deki kayıtlı yatak kapasitesinin yüzde 80’ini kapsayan TÜROFED olarak Vodafone ile turizm kapasitemizin artırılması hedefiyle işbirliğini hayata geçirmenin gururu içerisinde olduklarını söyledi. Ayık, “Dünya Turizm Örgütü’ne göre 2014’te turizmde yaşanan global artış yüzde 5. Türkiye ise turizmde yüzde 7 büyüyerek dünya ortalamasının üstünde bir performans sergiledi. Kalkınma Bakanlığımızın 2015-2017 Orta Vadeli Planı’na göre turizmde yıllık ortalama yüzde 6,4 oranında büyüme devam edecek” diye konuştu.

Turizmin bugün Türkiye’de 26 milyar dolarlık bir iş hacmi oluşturduğuna dikkat çeken Ayık şunları söyledi:
“Turizm sektöründe çalışan sayısı 2013’te yüzde 17 arttı. Turizmin ülke istihdamındaki payı da aynı dönemde yüzde 6,2’den yüzde 6,8’e yükseldi. Hükümetimizin 2023 hedeflerinde 50 milyon ziyaretçi ve 50 milyar turizm geliri yer alıyor. 2023 hedefleri içinde bu rakamı tutturmak için turizmin parlak potansiyelini teknoloji çözümlerini benimseyerek gerçekleştirmesi gerekiyor. Müşteri ilişkileri yönetimi uygulamalarıyla otellerimiz yeni müşteriye daha hızlı ve kolay erişebiliyor. Mevcut müşterileriyle sürekli iletişimde kalıyor. Konuk bağlılığını artırabiliyor. Otellerin doluluk oranının artırılması ve Türkiye’deki turizmcilerin işlerini büyütmeleri hedefiyle, turizm sektörünü Vodafone teknolojisiyle CRM çözümünden faydalanmaya davet ediyoruz.”
Yorum Yazın