TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Türkiye ve Finlandiya arasında JETCO anlaşması imzalandı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Finlandiya ve Türkiye birbirini tamamlayıcı iki ülkedir. Yakın coğrafyamızda Finlandiya ile birlikte çalışmak istiyoruz dedi.
Türkiye ve Finlandiya arasında JETCO anlaşması imzalandı
ANKARA / İHA - Ekonomi Bakanı Zeybekci, Finlandiya Avrupa İşleri ve Ticaret Bakanı Lenita Toivakka ve beraberindeki heyetle Ekonomi Bakanlığı’nda bir araya geldi. Türkiye ve Finlandiya’dan çok sayıda iş adamının da katıldığı görüşmede iki ülke arasında Ekonomik ve Ticaret Ortak Komisyonu’nun (JETCO) kuruluşunu içeren JETCO Anlaşması da imzalandı.

Zeybekci, Finli Bakan Toivakka ile içerde yaptıkları görüşmede Türkiye ve Finlandiya’nın birbirini tamamlayıcı iki ülke olduğunu konuştuklarını belirterek, “Finlandiya ve Türkiye birbirini tamamlayıcı iki ülkedir. Yakın coğrafyamızda Finlandiya ile birlikte çalışmak istiyoruz. Önümüzdeki 10 yılda Finlandiya ile ulaştırma, enerji, teknolojide en az 300 milyar dolarlık bir yatırım yapmak zorunluluğunun altını çizerek konuştuk. 6 ayda bir Finlandiya ile Türkiye arasında Türkiye’de Dış Ekonomi İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) organizasyonuyla iki ülke iş dünyalarını bir araya getirmek istiyoruz” dedi.

Zeybekci, JETCO için iki ülke arasındaki iş ilişkilerinin sağlıklı ilerlemesine destek olacağını vurguladı. Daha sonra iki bakan birbirlerine hediye takdim etti.
Yorum Yazın