TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Türklerin Libya'daki 2 Enerji Santrali 2022'de Tamamlanacak

ENKA ve Siemens yaptıkları ortaklık ile Libya’da toplam yaklaşık 1,5 GW’lık enerji santrali kuracaklarını açıkladılar.
Türklerin Libya'daki 2 Enerji Santrali 2022'de Tamamlanacak
Türkiye’nin en büyük inşaat ve enerji şirketlerinden biri olan ENKA‘nın, iç savaşın yol açtığı Libya’da iki enerji santrali inşa etmek için Münih merkezli mühendislik devi Siemens ile ortaklık kuracak.

Dün firmalar tarafından yapılan açıklamada, ENKA’nın Siemens ile konsorsiyum halinde, Batı liman kenti Misrata’da inşa edilecek 650 MW’lık basit çevrim elektrik santrali ve Libya’nın başkenti Trablus’ta 671 MW’lık basit çevrim güç için hızlı projelerin yapımına başlamak üzere olduğu belirtildi.

Firmalar ayrıca “Libya’nın artan elektrik talebini karşılamak için Libya Genel Elektrik Şirketi (GECOL) ile proje sözleşmeleri imzalandı” açıklamasında bulundu.

Misrata projesinin iki SGT5-PAC 4000F Siemens yanma türbini jeneratör ünitesi için bir güç adası konfigürasyonuna, Tripoli West projesi dört SGT5-PAC 2000E Siemens yanma türbini jeneratör ünitesi için bir güç adası konfigürasyonuna dayanıyor.

Santrallerin türbinleri çift yakıtlı, hafif fuel-oil ve doğal gazlı olacak. Güç üretilecek ve ana transformatörlerden şebekeye yükseltilecek. Ayrıca ENKA açıklamasında, her iki projenin de 2022 yılında tamamlanması planlandığı belirtildi.

Türk şirketinin Libya’da, sık sık elektrik kesintileriyle karşı karşıya kalan ülkenin enerji ihtiyaçlarını karşılamak için devreye alınacak daha önce inşa edilmiş bir elektrik santrali de dahil olmak üzere başka enerji projeleri de bulunuyor. ENKA, Libya’nın merkezinde Ubari’de 640 MW kapasiteli bir gaz türbini santrali kurdu. Santralin Libya elektrik şebekesine test bağlantısı Ekim 2017’de tamamlandı. Buna rağmen, bölgedeki güvenlik sorunları nedeniyle santral alanı birkaç kez boşaltıldı ve ülkede siyasi istikrar sağlandıktan ve güvenlik sağlandıktan sonra faaliyete geçmesi bekleniyordu.
Yorum Yazın