TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Vergi Müfettişleri Derneği'nde yeni dönem

Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) 27. Olağan Genel Kurulu'nda Özgür Kubuş genel başkan seçildi.
Vergi Müfettişleri Derneği'nde yeni dönem
İHA - Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) 27. Olağan Genel Kurulu, Ankara'da yapıldı. Özgür Kubuş ve Erhan Erenoğlu’nun genel başkanlık için aday olduğu kurulda, oyların çoğunluğunu alan Özgür Kubuş, VMD Genel Başkanı seçildi. İstiklal marşı ile başlayan program, geçmiş yönetimin faaliyet ve denetim raporlarının okunmasıyla devam etti. Daha sonra adaylar, birer konuşma yaptı.

Kubuş ve Erenoğlu konuşmalarında, Vergi Denetim Kurulu’nun (VDK) 2011 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğiyle kurulduğuna dikkat çekti ve eski kast sisteminin A, B, C, Ç gibi gruplaşma ile devam etmesinden şikayet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın VDK’nın açılışında Maliye Bakanlığı ile denetim elemanları arasında kardeşliğin gelmesine vurgu yaptığı konuşmasına dikkat çektiler. Ancak bu kardeşliğin henüz oluşmadığından şikayet ettiler. Öte yandan VDK’nın kurulmasından bu yana incelenen vergi mükellef sayısında artış olduğunu belirttiler.

"Kamuda örgütlü en güçlü derneğiz"
Oyların çoğunluğunu alan Özgür Kubuş, yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi: "Vergi Müfettişleri Derneği’miz 4 bin 500’ü aşkın vergi müfettişi üyesi ile kamuda, denetim alanında örgütlü en güçlü dernektir. Yeni dönemde nitelikli insan kaynağımızdan güç alarak var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Özellikle Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş sürecinde kamudaki reform çalışmalarına her türlü katkıyı sunacağız. Vergi denetiminin bağımsız olması önemli bir husustur. Dolayısıyla vergi denetim kurulunun da Cumhurbaşkanı’na doğrudan bağlı olarak çalışması gerekmektedir".

VMD’nin yeni yönetimi
Vergi Müfettişleri Derneği Genel Merkez’inin yönetim kurulu üyeleri; Özgür Kubuş, Ertuğrul Çağrı Topraktaş, Emine Karacaoğlu, Ömer Faruk Zengin, Tarık Demirhan, Ömer Faruk Aslan, Serkan Doğan olarak belirlendi. Denetim kurulu üyeleri ise; Haşim Turan, Adnan Keçeli, Ufuk Yılmaz'dan oluştu.

4 bin 500 üyesi bulunuyor
4 binin üzerinde üyesi bulunan Vergi Müfettişleri Derneği’nin Genel Merkezi Ankara’da olup, İstanbul, İzmir ve Adana'da şubeleri ve 25 ilde de temsilcilikleri bulunuyor. Mesleki bir sivil toplum örgütü olup üyeleri vergi müfettişi ve yardımcılarından oluşuyor.
Yorum Yazın