• Ekonomi

Vergi müfettişleri yemekte buluştu

Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) Genel Başkanı Aykut Güleç, vergi toplamanın kolay olduğunu ancak önemli olanın bunu adaletli bir şekilde yapmak olduğunu söyledi.
Vergi müfettişleri yemekte buluştu

VMD Adana Şubesi Hilton Otel'de “Meslektaşlarımızla Buluşma” etkinliği düzenledi. Burada konuşan Güleç, vergi denetimlerinde 2011 yılında bazı değişiklikler yapıldığını aktararak, “Vergi Denetim Kurulu geçtiğimiz son 2 yılda çok başarılı bir performans sergiledi. 2011'de gerçekleştirilen rakamlar, tahmin ediyorum ki, Maliye Bakanlığı tarihinin en büyük rekorudur” dedi.

Verginin adaletli toplaması gerektiğini ifade eden Güleç, “Vergi toplamak kolay, vergi bir şekilde alınır ama önemli olan adaletli toplamaktır. Vergilerin bir de özel denetim ayağı var. Özel denetim dediğimizde bazıları şaşırıyor. Özel denetim dediğimiz, örneğin yeminli mali müşavirlik müessesesi. Bunların yeniden tartışılması, revize edilmesi gerekiyor. Vergi Denetim Kurulu son 2 yıldır oturmaya başladı.

Demek ki reformlara devam edilmesi gerekiyor. Son yapılan reformlarla denetim kapasitesini arttırdık. Bugün 75 milyon nüfuslu ülkemiz, dünyanın ilk 17 ekonomisinin arasındaysa bu vergi denetiminin artırılması ile olmuştur. Bu denetimlerde eğitim de önemli bir nokta ama bunun da kısa sürede aşılacağına inanıyorum. Eğitimler, arzulanan hedeflere ulaşılması için atılması gereken adımlardır. Biz de VMD olarak bunu destekliyoruz, destekleyeceğiz” diye konuştu.

VMD Adana Şube Başkanı Cumali Polat ise vergilerini ödeyen mükelleflere saygı duyduklarını, vergi müfettişi olarak hem devletin hem de mükelleflerin haklarını gözettiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından, Güleç, Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı'ya gecenin anısına plaket sundu. Etkinlikte bazı katılımcılara da plaket verildi.

Yorum Yazın