TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

Wall Street borsaları yeniden virüse teslim olacak

ABD borsaları aylardır koronavirüs vakalarındaki artışla aşı haberleri arasında çekişmeyi izliyor. Ancak Baş Stratejist Art Hogan'a göre yatırımcılar ABD'deki Kovid-19'un maliyetlerini tam olarak fiyatlandıramamış olabilir.
Wall Street borsaları yeniden virüse teslim olacak
ABD borsaları geçtiğimiz günü yükselişle kapattı. Ancak korona virüs vakalarındaki artış küresel borsalarda %5 ila %8’lik bir geri çekilmeye neden olabilir.

Yatırım danışmanlığı firması National Securities’in Baş Borsa Stratejisti Art Hogan CNBC’ye verdiği röportajda borsalarda sıkıntılı bir sürecin başlamakta olduğunu açıkladı. Hogan röportajında, “Altı aylık sürecin büyük bir bölümünde korona virüse ilişkin haberlerle aşı haberleri arasında amansız bir çekişme vardı ve bu durum teşvik paketi haberleriyle birlikte dengelendi. Söz konusu gündem artık geçmişte kalmış gibi görünüyor ve şimdi ise virüs haberlerinin bir miktar öne geçeceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Hogan’ın endişelerinin sebebi ABD’de korona virüs vakalarının, hastaneye kaldırılanların ve devam eden kısıtlamaların artmasından kaynaklanıyor.

Baş stratejist konuyla ilgili açıklamasında, “Ekonomik zararın ne kadar olduğunu hesaplamak zorundayız. Şu anki durumun ardından gelecek ekonomik zararı fiyatlandırdığımızı sanmıyorum ve piyasaların da bunu görmeye başlayacağını düşünüyorum” dedi.

Hogan geri çekilmenin kapsamını Eylül ayında gerçekleşen geri çekilmeyle karşılaştırdı. Borsalar bu geri çekilme sonrasında dördüncü çeyrekte tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.
Yorum Yazın