TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

WeWALK Akıllı Baston, TIME tarafından 2019’un en iyi icatları arasında gösterildi

Vestel ve Young Guru Academy’nin desteklediği WeWALK’un akıllı bastonu dünyanın en çok okunan haber dergilerinden TIME tarafından 2019 yılının en iyi icatlarından biri olarak seçildi. Dünyanın en prestijli yayınlarından TIME, WeWALK’u hem yazılı hem de dijital mecrasında duyurdu.
WeWALK Akıllı Baston, TIME tarafından 2019’un en iyi icatları arasında gösterildi
Vestel mühendisleri ve Young Guru Academy’nin (YGA) desteklediği, görme engellilerin sosyal hayata eşit ve tam katılımı için teknolojiler geliştirmeyi amaçlayan WeWALK Türkiye’yi gururlandırmaya devam ediyor. 2017 yılında Birleşmiş Milletler’de örnek proje olarak gösterilen, sergilendiği her fuarda yoğun ilgi gören WeWALK, Thomas Edison’a adanan Edison Ödülleri’nde Sağlık & İyi Yaşam kategorisinde ‘altın ödül’e de layık görülmüştü. WeWALK son olarak dünyanın en çok okunan dergisi TIME tarafından 2019 yılının en iyi icatlarından biri seçildi.
Engel algılama, telefona bağlanma ve farklı uygulamalarla entegrasyon olmak üzere üç özellik sunan WeWALK, görme engelli kullanıcısının göğüs ve baş hizasında önüne çıkabilecek engelleri algılayarak kullanıcıyı uyarıyor, Bluetooth ile WeWALK mobil uygulamasına bağlanıyor, görme engelli kullanıcının cep telefonuna hiç dokunmadan, bastonu üzerinden navigasyon almasını, toplu taşıma entegrasyonu ile çevresindeki durakları ve duraklardan geçen otobüslerin saatlerini öğrenmesini ve Alexa sesli asistana komutlar vermesini sağlıyor. WeWALK Akıllı Baston şu ana kadar 25’in üzerinde ülkede görme engellilere ulaştı.