TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Yabancı ekonomistler S&P'den değişiklik beklemiyor

Ekonomistler, S&P'nin 3 Kasım Cuma günü yapması beklenen değerlendirmede, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü aynı seviyede bırakacağı öngörüsünü taşıyor.
Yabancı ekonomistler S&P'den değişiklik beklemiyor
AA - Yabancı ekonomistler, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P), 3 Kasım Cuma günü yapması öngörülen değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü aynı seviyede bırakmasını bekliyor.

Türkiye ile ilgili son değerlendirmesini 5 Mayıs 2017'de yapan S&P, yabancı para cinsinden kredi notunu "BB", yerli para cinsinden notunu "BB+" seviyesinde, not görümünü de "negatif" olarak teyit etmişti.

S&P açıklamasında, hükümetin borç yükümlülüklerinin düşük olduğuna işaret edilerek, bu alandaki artışın sadece "ılımlı" olmasının öngörüldüğü ve Türkiye'nin kredi notunun ülkenin düşük seviyedeki borç yükü tarafından desteklendiği belirtilmişti.

ABN Amro Ekonomisti Nora Neuteboom, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, S&P'nin bu hafta beklenen değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü aynı seviyede bırakacağı öngörüsünde bulundu.

Neuteboom, S&P'nin, Türkiye ekonomisi hakkında daha iyi bir fikir ve daha fazla veriye sahip olana kadar "bekle-gör" tutumu uygulayacağını söyledi.

"Enflasyon S&P'nin yakından gözlemlediği faktörlerden bir tanesi"

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys de Türkiye'nin büyümesinin bu yıl yukarı yönlü olarak sürpriz yapmasına karşın S&P'nin, kredi notu ve negatif olan görünümü teyit edebileceğini bildirdi.

Matys, TL üzerinde tekrar başlayan satış baskısının enflasyonun yükseleceğini işaret ettiğini belirterek, enflasyonun, S&P'nin yakından gözlemlediği faktörlerden bir tanesi olduğunu vurguladı.

S&P'nin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) zayıf TL'den dolayı enflasyon beklentilerinin bozulmasını engellemek için para politikasında daha fazla sıkılaşması gerektiğini vurgulayabileceğine işaret eden Matys, hükümetin, bütçe açığının GSYH'ye oranındaki artışı önlemesi gerektiğini kaydetti.

TD Securities Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Cristian Maggio ise S&P'nin, Türkiye'nin görünümü ve kredi notunda değişikliğe gitmesini beklemediğini söyledi.
Yorum Yazın