TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

'Yatırım Gurusu' Mobius, Türkiye'deki yatırım ortamına ilişkin OGÜNhaber'e açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Boğaziçi Zirvesi kapsamında İstanbul'da bulunan Uluslararası piyasalarda 'yatırım gurusu' olarak bilinen Capital Partners LLP Kurucu Ortağı Mark Mobius, OGÜNhaber'e önemli açıklamalar yaptı.
'Yatırım Gurusu' Mobius, Türkiye'deki yatırım ortamına ilişkin OGÜNhaber'e açıklamalarda bulundu
Kübra Yaşar - OGÜNhaber Özel - Mobius Capital Partners LLP Kurucu Ortağı Mobius, Boğaziçi Zirvesi'ne katılmak üzere İstanbul'a geldi.

Uluslararası piyasalarda "Yatırım Gurusu" olarak bilinen Mobius, gelişmekte olan ülkeler arasında Türkiye'nin önemli fırsatlar barındırdığını belirtti.



"ABD-Çin ticaret savaşında ilerleme kaydedildi"

2020 yılı için oldukça iyimser olduğunu belirten Mobius, "Bunun sebebi şuan ABD-Çin ticaret savaşında ilerleme kaydedildiğini düşünüyoruz. Çoğu Çin şirketi imalatlarını gerçekleştirmek için farklı alanlara doğru gidiyor. Problemlerin çoğunun bu yıl çözüldüğünü düşünüyorum. İyimser olmamın sebebi ABD piyasasının oldukça güçlü olması ve ABD dünyada en büyük ekonomi, Çin de onu yakalamaya çalışıyor." dedi.

Türkiye’nin sermaye akımlarındaki payının diğer gelişen ülkelere göre farklılaşmasına ise Mobius, "Bu geçici bir şey ABD-Çin arasındaki ticaret savaşı kafalarını karıştırıyor ve insanlar nereye gideceğini bilemiyor. Bu yüzden akışlarda biraz değişiklik oluyor. Düşük faiz oranlarını düşündüğümüz zaman insanlar gelişmiş ülkelerde daha yüksek faiz arayışı içine giriyorlar ve daha fazla paranın da özel hisselere ve sahip getirilere giriş yaptığını görebiliriz." dedi.



Uzun vadede altın fiyatlarının yükseleceği belirten Mobius, "Elbette yol boyunca düzeltmeler de gerçekleşecektir. Ben uzun vadede düşündüğüm zaman altın fiyatlarının artacağı görüşündeyim." dedi.

Türkiye toparlanıyor

Gelişen piyasalarda çok mükemmel fırsatlar olduğunu söyleyen Mobius, "Çin ticaret savaşına rağmen hala iyi bir performans sergiliyor. Hindistan ortaya çıkıyor. Türkiye toparlanıyor. Latin Amerika’da Brezilya çok iyi bir şekilde ilerlendiğini söyleyebilirim. Rusya dünyanın en iyi performans gösteren piyasalarından birisi ve Doğu Asya’da çok iyi fırsat sunuyor." dedi.

Türkiye’de bazı şirketlere yatırım yapmayı düşünüyoruz

Türkiye’de birkaç şirkete yatırım yapmak için baktıklarını paylaşan Mobius, "Teknoloji ile ilgili yazılım şirketlerinden bahsedebiliriz. Teknoloji alanında genişlemek istiyoruz." diye konuştu.

Ünlü yatırımcı, Türkiye'deki yatırımlarının 5 milyar dolar tutarında olduğunu söylerken, "Türkiye’nin bu yıl deneyimlediği çoğu problemin önümüzdeki yıl ortadan kalacağını görebiliriz. Para biriminde toparlanma olduğunu görüyoruz." diye ekledi.

OGÜNhaber'e açıklama yapan Mobius, muhabirlerimiz aracılığıyla dostu, Gün Medya Onursal Başkanı Cengiz Aygün'e selamlarını iletti.
Yorum Yazın