TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Yıldız Holding bünyesindeki Godiva, 2013’ü 765 milyon dolar ciroyla kapatacak

2008 yılında 850 milyon dolarla Türkiye’nin en büyük yurt dışı alımı sonrasında Yıldız Holding bünyesine katılan Godiva, geçen 5 yılda büyük bir başarıya imza attı.
Yıldız Holding bünyesindeki Godiva, 2013’ü 765 milyon dolar ciroyla kapatacak
İHA- Godiva CEO’su Jim Goldman, yılsonu itibariyle cirolarının 765 milyon dolar olacağını söyledi.

2008 yılında Yıldız Holding bünyesine katılarak yoluna devam eden Godiva’nın son 5 yıl içerisinde geldiği noktayı ve hedeflerini tanıtmak için düzenlenen basın toplantısına Yıldız Holding Ortak Girişimler Perakende ve Godiva’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Burak Elmas, Godiva CEO’su Jim Goldman, Godiva Kuzey Amerika Başkanı Jeri Finard ve Godiva Uluslararası Başkanı Mohamed Elsarky katıldı. Toplantıda konuşan Godiva CEO’su Jim Goldman, markanın Yıldız Holding bünyesine geçtikten sonraki gelişiminden gurur duyduğunu belirterek “Bunu Godiva’nın örnek alınacak bağımsız yönetim şekli, çalışanlarımızın işlerine bağlılığı ve üstün performansları sayesinde, hep birlikte başardık” dedi.

Godiva’nın Yıldız Holding bünyesine geçtikten sonra, dünyada devam eden ekonomik sorunların bile durduramadığı bir büyüme içine girdiğini ifade eden Goldman, “Godiva, Campbell Soup yönetimi sırasında stratejik bir öncelik değildi. Yatırım için öncelikli bir kanal olmakla beraber, büyüme konusunda da Godiva’dan beklenti düşüktü. Buna mukabil Yıldız Holding bünyesinde ilk günden bu yana stratejik yatırım olmanın avantajlarını yaşıyoruz. Bizden büyüme konusunda önemli beklentiler var ve bu sebeple önemli yatırımlar yapılıyor. Uzun dönemli bir perspektifle hareket ediliyor. Bu bakış açısının sonucu olarak 2008-20013 yılları arasında ortalamaya baktığınızda her yıl yüzde 10’un üzerinde bir büyümeden söz ediyoruz. 2013 yılı sonu itibariyle ciromuz 765 milyon dolara ulaşacak” şeklinde konuştu.

Bu büyümenin en büyük sebeplerinden birinin yapılan yatırımlar olduğunu söyleyen Goldman, pazarlama yatırımlarında yüzde 63, mağaza ve satış yatırımlarında yüzde 29, çalışan ve altyapı yatırımlarında ise yüzde 40 artış yapıldığını belirtti. Benzer şekilde Belçika ve amerika’daki fabrikaların kapasitelerinin de arttığını ve sırasıyla yüzde 73 ve yüzde 50 oranında kapasite artışı gerçekleştiğini vurguladı. Goldman, son 5 yılda uluslar arası satışların yüzde 43’ten yüzde 52’ye yükseldiğini sözlerine eklerken, uluslar arası zincire 88 yeni mağaza eklendiğini belirtti. Goldman ayrıca önümüzdeki yılda Çin, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’de büyümeye öncelik vereceklerini anlatırken, Godiva’nın 1 yıl içerisinde en az bir yeni pazara daha gireceğini ifade etti.

Toplantıda söz alan Godiva Kuzey Amerika Başkanı Jeri Finard ise daha fazla karlılık stratejisiyle mağaza sayısının 276’dan 217’ye düşürdüklerini ifade ederek “Bu strateji ile mağaza başına satışlar yüzde 37 artarken, her bir mağazanın karlılığı da yüzde 248 arttı” şeklinde konuştu. Godiva Uluslar arası başkanı Mohamed Elsarky de ana ürünlere yerel ve mevsimsel ürünler eklemeye özen gösterdiklerini, globalleşirken yerel dokunuşlara önem vermenin Godiva stratejisinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirtti.
Yorum Yazın