TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Etkinlikler

Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri sona erdi

Yazar ve seslendirme sanatçısı Yekta Kopan, 6. Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri’ne Onur Konuğu olarak katıldı.
Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri sona erdi
15 ve 16 Kasım günlerinde Neomarin Çocuk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklere değerli bir sosyal sorumluluk bilinciyle katılan Yekta Kopan, “Burun” adlı kitabını çocuklar için imzaladı.

Marsık Yayınları’ndan çıkan ve  Alex Pelayo'nun başarılı çizimlerle resimlediği kitap, Kopan’ın farklı ve sade üslubuyla büyük ilgi görerek pek çok çocuğa ücretsiz olarak ulaştı.

6. Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri, 15-16 Kasım günlerinde Neomarin Pendik Alışveriş Merkezi içinde bulunan ve Türkiye’nin bir AVM bünyesindeki ilk çocuk kültür merkezi olma özelliğiyle bilinen Neomarin Çocuk Kültür Merkezi salonunda gerçekleşti.

Çocuk Edebiyatı’nın değerli yazarlarını çocuklarla buluşturan etkinlikler, okuma alışkanlığını gündelik yaşamın bir parçası olarak algılanmasına yönelik çok sayıda atölye çalışmasıyla da desteklendi.  Yekta Kopan dışında Simla Sunay ile Melek Özlem Sezer’in Mavi’nin Mutluluğu ve Büyüklerle Dalga Geçme Dersleri adlı kitapları, eğitici sohbetleri, renkli atölye çalışmalarıyla katıldığı 6. Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri; Sevinçer Masal Tersanesi Kukla Tiyatrosu tarafından sahnelenen “İçimdeki Renkler” adlı oyunla sanata ve sanatçıya iyice yakınlaştı.

MEB onayıyla ilköğretim okullarının ve öğrencilerin de ilgi odağı olan 6. Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri; Yekta Kopan, Melek Özlem Sezer ve Simla Sunay’a ait 300 kitabı çocuklara ücretsiz olarak ulaştırarak sosyal sorumluluk yönünü bu yıl da ortaya koydu. Etkinlikler dahilinde yürütülen kitap bağışı kampanyasına ise çok sayıda yayınevi ve ziyaretçi destek verdi. Bağışlanan kitaplar köy kütüphanelerine bağışlanarak yurt çapında pek çok çocuğu kitaplarla buluşturacak.
Yorum Yazın