TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Etkinlikler

Müzikaller Kraliçesi Ute Lemper İstanbul'a geliyor

Kurt Weill’in eserlerindeki ve dünyaca ünlü müzikallerdeki performansları ile tüm dünyada yıldızı parlayan Ute Lemper 28 Nisan’da ‘Last Tango in Berlin’ projesi ile Cemal Reşit Rey’e geliyor.
Müzikaller Kraliçesi Ute Lemper İstanbul'a geliyor
İlk olarak Andrew Lloyd Webber'in ünlü müzikali Cats’in Viyana’daki sahnesinde 1983 yılında dikkatleri çeken Lemper, iki sene sonra yine meşhur bir müzikal komedi Peter Pan‘da rol alarak ismini duyurmaya başladı.

1986 senesinde Avrupa’da yeniden sahnelenmeye başlayan Cabaret müzikalinde ünlü Sally Bowles rolünü üstlenen Lemper, aynı rolün Paris yapımında unutulmaz performansı sayesinde 1987 yılında Paris'in efsanevi müzikholü Théâtre Mogador’da dağıtılan Fransız Molière Tiyatro Ödülleri’nde “En İyi Sanatçı” ödülünün sahibi oldu.  
 1991 yılında Peter Greenaway'in yönettiği ünlü Shakespeare oyunu Fırtına‘dan uyarlanan Prospero'nun Kitapları ile sinemaya da şık bir adım atan sanatçı, 1994 yılında Julia Roberts ve Sophia Loren gibi dev isimlerin oynadığı ve büyük ses getiren Robert Altman’ın “Hazır Giyim- Pret A Porter” filminde de rol aldı.

Muhteşem gösterisi 'Last Tango in Berlin', Berlin’de Brecht ve Kurt Weill şarkılarıyla başlıyor ve sanatçı Berlin Kabarelerinin de en iyi örnekleriyle sevenlerini müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.  
 
Nick Cave, Tom Waits, Elvis Costello, Philip Glass isimlerin şarkılar yazdığı Lemper hem başarılı bir şarkıcı hem de başarılı bir oyuncu olarak sahnelerde parlamayı sürdürüyor.

90’lar boyunca birçok televizyon filmi ve dizisinde oynayan Lemper’in yaptığı tüm işlerden en iyi bölümleri sunan aşk , tutku ve düşler üzerine kurulu gösterisi  “Last Tango in Berlin- Berlin’de Son Tango” ile 28 Nisan’da Cemal Reşit Rey’e geliyor.
 
28 Nisan 2015, Saat 20.00 - Cemal Reşit Rey
Yorum Yazın