TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

10 ay içinde 1074 kadına okuma yazma öğretildi

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman şehirde başlattıkları okuma yazma öğrenme kampanyası neticesinde 10 ay içinde 1074 kadına okuma yazma öğrettiklerini söyledi.
10 ay içinde 1074 kadına okuma yazma öğretildi
İnternet Haber Servisi - Mardin Büyükşehir Belediyesi şehirde kadına yönelik çalışmalar ile beğeni kazanıyor.

Bu bağlamda kadınları meslek edinmeleri amacıyla açılan kursların yanı sıra okuma yazma bilmeyen kadınlar için de önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Hanımefendi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliğine en çok destek veren şehirlerin başında gelen Mardin Büyükşehir Belediyesi, 10 ay içinde1 074 kadına okuma yazma öğretti. MARMEK bünyesinde devam eden kurslar ile kadınların okuma yazma öğrenmesine katkı devam ediyor.  

Önceliklerimiz arasında oldu
Konu hakkında açıklama yapan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Kadınlarımızın her alanda n iyi yerlerde olmasını istiyoruz.” diye konuştu. Yaman, “İlimizde Büyükşehir Belediye olarak önemli işlere imza atmaktayız. Birçok farklı konuda hemşehrilerimizin beklentilerini karşılayan işlerimiz sürmektedir. Önem verdiğimiz çalışmalardan birisi ise kadınlarımız ile ilgili yaptığımız projelerdir. Biz kadınlarımızın meslek sahibi olmalarının yanında okuma yazma konusunda da eksikliklerinin giderilmesini istiyorduk.  Bilindiği gibi bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve eşi Hanımefendinin başlattığı bir kampanya vardı. Dolayısıyla bu kampanyaya en aktif desteğe veren şehirlerden birisi olduk.”  ifadesini kullandı.



Devam edeceğiz

MARMEK bünyesinde okuma ve yazma konusuna önem verdiklerini dile getiren Yaman, “Bizlere görev verilmesinin akabinde önceliklerimiz arasında okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar yer aldı. Özellikle kadınlarımızın okuma yazmalarının olmadığını gördük. Bu nedenle ilimizin farklı bölgelerinde çalışma başlattık. 10 ay içinde 1 074 kadınımız öğrenerek hayatlarını kolaylaştırdı. Kurslarımızı MARMEK binasında verdiğimiz gibi kırsal mahallelere giderek de verdik.  Gerek kadınlarımızın meslek sahibi olmaları, gerekse okuma yazma öğrenmeler için çalışmalarımız sürecek. Bu vesileyle böyle önemli seferberliği başlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’ye bir kez daha teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın