TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

10. liderlik zirvesi

Edworks’un, Sheraton İstanbul Maslak Otel’de düzenlediği 10. Liderlik Zirvesi'ne katılan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu,
10. liderlik zirvesi

Korn/Ferry International Türkiye Bölge Sorumlusu Şerif Kaynar’ın yönettiği oturumda, Yırcalı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ile birlikte, 'İş Dünyasında Yeni Liderlik Vizyonu ve Geleceğin Liderleri' konulu oturumda, iş dünyasında her düzeyde görev alan profesyoneller, yönetici ve yönetici adaylarına deneyimlerini anlattı.

Konukoğlu, “İş hayatında sürekli olarak değişen dinamiklere ayak uydurmak ve değişimi yönetmek her lider için çok önemlidir. Liderlerin bunu gerçekleştirebilmeleri için kendilerini sürekli olarak geliştirmeleri ve geleceğe hazırlıklı olmaları zorunludur” temasının işlendiği zirvenin, geleceğin liderleri açısından büyük önem taşıdığını söyledi. İş hayatında dinamiklerin sürekli olarak değişip geliştiğinden hareketle düzenlenen Liderlik Zirvesi’nin, katılımcılara, bu hızlı değişimlere ayak uydurmak ve geleceğe hazırlanmak için rehberlik edeceğini belirten Konukoğlu, liderliği doğuştan, okulda öğrenilen, şartların getirdiği ve taklitle desteklenen olmak üzere gruplandırdı. Oturum Başkanı Şerif Kaynar’ın yönelttiği soruları yanıtlayan Konukoğlu, liderliğin kişinin genlerinden gelen özelliğini, eğitim, sosyal yaşam ve sivil toplum kuruluşlarında alınan görevlerle pekiştirildiğinde karşılığını bulacağına dikkati çekti.

LİDER NASIL OLMALI?
Liderleri ve kahramanları ihtiyaçların, sıkıntıların ve yoksunlukların çıkardığını anlatan Konukoğlu, “Lider kin tutmaz, sevgi ve hoşgörü ortamı yaratır, bilgisini saklamaz, aksine paylaşır, etkin kullanımı için koordine eder, liderlik yaptığı kesimin gün olur önünde yol açar, hedef gösterir. Gün olur aynı kesimle kol kola, yan yana yol alır, gün olur arkalarından iş yapışlarını denetler” dedi.

Bilginin her kesimde mutlaka paylaşılması gerektiğine vurgu yapan ve bilgi paylaşımını “düşüncenin zekatı” olarak yorumlayan Konukoğlu, şöyle devam etti:
“Bilgiye tek başına sahip olmak doğru bir yaklaşım değildir. Paylaşılmayan bilgi toprak olur, kimseye yarar sağlamaz. 5 kişinin bulunduğu yerde bilgisini paylaşan 1 verir 4 alır. Lider kin tutmaz, düne takılıp kalmaz, dinler ve karar verir. Eskiden çalışma hayatında disiplin esas unsurdu, şimdi bilgiye erişebilir olmak. Şimdiki liderlikte otoriter değil, yöneten olduğu kadar yönlendiren, bilgi paylaşımını koordine eden ve bilgiye erişen farklılık oluşturuyor. Sevilen, sayılan, bulunduğu yerde itibar gören kişi liderlik basamaklarını tırmanmaya başlamıştır. Kindar olmayan, tartışmalara açık, 10-15 yıl sonrasını görerek kadroları yetiştiren ve geleceği planlayıp karar alan kişidir lider. Geleceğin liderleri belki de uçuk - kaçık olacak ama bilgiye çabuk ulaşım sayesinde farklılık yaratacaktır. Lider kısa vadeli düşünmez, uzun vadeli planlama yapar, uygulamasını yaptırır, denetler. Bugünü değil, yarınları öngörüp neler yapılması gerektiğini planlar.”

Konukoğlu, bir soru üzerine, Gaziantep’in sanayileşmede sergilediği ve her kesimin dikkatini çeken gelişmesinin etkenlerinden birisinin de kentin valisinden belediye başkanlarına, milletvekillerinden sivil toplum kuruluşlarına kadar her kesimin katılımı ile sağlanan “ortak akıl” anlayışı olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada, her fırsatta bilgi birikimini paylaşarak sergilediği tutum ve 10. Liderlik Zirvesi’ne katkıları dolayısıyla SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu’na plaket takdim edildi.

Yorum Yazın