TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlanıyor

Her yıl 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlanıyor
AA - Gazeteciler farklı ortamlarda, kimi zaman zor koşullarda çalışmalarını sürdürerek haber, fotoğraf ve görüntü üretmeye çalışıyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,yayımladığı kutlama mesajında,  "Siyasi hayatım boyunca, şahsımın da zaman zaman medyadan zarar görmesine rağmen, farklı seslerin, farklı kültürlerin kendini ifade edebilmesi, fikirlerini rahatlıkla söyleyebilmesi için mücadeleler verdim, vermeye devam ediyorum." ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Kahraman ise mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Ayrımcılık yapmadan, nefret dili kullanmadan, tarafsız bir şekilde yapılan bu güzide gazetecilik mesleğinin son derece saygın olması gerektiğine içtenlikle inanıyorum."

Başbakan Yıldırım da kutlama mesajında, "AK Parti hükümetleri olarak özgürlük alanlarını genişletmek ve basın çalışanlarının karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak için 15 yıldır bütün imkanlarımızı seferber etmekteyiz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazetecilerin özgürce haber yapmasını sağlamak demokrasinin olmazsa olmazıdır. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde, gazeteciliğin suç olmadığını bir kez daha tüm dünyaya haykırıyorum." ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın