TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

10. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali görkemli törenle açıldı.
10. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali
ESKİŞEHİR / İHA - Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkında düzenlenen açılış töreni, birbirinden farklı çizgi film karakterleri çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Park girişinden karnaval yürüyüşü başlayan tören, Masal Şatosu önündeki alana kadar sürdü. Alanda çocuklarla bir araya gelen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, etkinliğin 10 yıldır sürdüğünü ve bu sayede tiyatro seyretmeyen çocuk kalmadığından bahsetti. 10 yılda 300 bin genç ve çocuğu tiyatro ile buluştuğunu dile getiren Büyükerşen, “Bugün Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 yıldan beri her sene tekrarladığı Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivalinin 10’uncusunu açıyorum. Bu yılki Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivaline katılan ülkeler sırasıyla Bulgaristan, Fransa, Hollanda, İtalya, Letonya, Moldova ve Türkiye’dir. Bu 10 yıl boyunca 300 bin çocuk ve genç tiyatro seyretti. Bu 10 yıllık süre içinde Eskişehir’de tiyatro izlememiş çocuk ve genç kalmadı. Ben bu festivali açarken Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarına ve gençlik etkinliklerini yöneten arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepinize şenlikli, neşeli bir festival diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından İtalya Dromocosmicas Tiyatrosu’nun açık hava gösterisi ile devam eden program, ünlü şarkıcı Atiye’nin sahne aldığı konser ile sona erdi.
Yorum Yazın