TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

15 Temmuz gecesine dair hatırladığım en büyük his gurur

Fetö'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği önünde karnından ve kolundan vurulan, 2 aylık tedavi sonrası sağlığına kavuşan gazi Ali Kasımoğlu, vatan için mücadele edip gazi olmanın gururunu yaşıyor.
15 Temmuz gecesine dair hatırladığım en büyük his gurur
AA - 15 Temmuz Gazisi Ali Kasımoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinin Türk milleti için bir milat olduğunu, o miladı çok güzel şekilde atlattıklarını söyledi.

O gün Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi Türk milletinin yeniden uyanışı şeklinde duygu yaşadıklarını aktaran Kasımoğlu, "O duygular hala aynı bizde, hiçbir şey değişmedi." dedi.

Millet olarak bir ve beraber olmanın önemine dikkati çeken Kasımoğlu, o gün haksızlığa karşı gelmek isteyen her vatandaş gibi sokağa çıktıklarına işaret ederek, şunları anlattı:
"Meydana giderken valiliğin ele geçirildiğini söylemişlerdi. Valiliğe doğru gittiğimizde birkaç askeri bölüğün araçlarında beklediğini gördük. Durdurulmuşlardı. 30 kişiydik, o araçları geri çevirdik. Desteğe giden araçları çevirdikten sonra valiliğe doğru koştuk. Valilik nizamiye girişine geldik. Zaten o an benim için dönüm noktası olmuştu. Benim hayatımı değiştiren bir şeydi bu. Benim vesilemle belki Sakarya'nın, Sakarya vesilesiyle Türkiye'nin, Türkiye'deki bu olay vesilesiyle de bütün ümmetin hayatını değiştiren bir şeydi. Gelen mermilerle farklı psikolojide oluyorduk. Normalde birisini silahlı görsem, muhtemelen önünden çekilirdim ama o an Allah'u Teala öyle bir iman nasip ediyor ki o imanla mermilerin neden geldiğini dahi umursamaz hale geliyorsunuz. Öyle bir ruh halindeydik, gittiğimizde nizamiye girişinde Rabbim nasip eyledi, karnımdan ve kolumdan vuruldum."

Etrafındaki birçok insanın aynı duygulara sahip olduğunu anlatan Kasımoğlu, "O yüzden kendimi onlardan farklı gördüğüm de yok. Önemli olan bu duyguları hep beraber yaşamak, bu olayı hep beraber kazanabilmekti. Allah bütün Türk milletine, ümmeti İslama bunu nasip eyledi ve başardık elhamdülillah." ifadelerini kullandı.

Valilik önünde insanların kendilerine doğru geldiğini gören askerlerin panik olmaya başladığını anlatan Ali Kasımoğlu, şunları söyledi:
"Bazılarını tuttular, bazılarının silahını almaya çalıştılar. 'Neden böyle yapıyorsun?' diye uyaranlar vardı hatta bir tanesi için silahını almak isteyenlere, 'Arkadaşlar sakin olun, askerdir, belki suçsuzdur.' diye yatıştırmaya da çalıştım ki emin olmamakla kendisini kimin vurduğunu söylediklerinde, kimsenin hakkını yememek için 'şudur.' diyemedim çünkü, net olarak yüzünü hatırlamıyorum, birçok kişi iri yarı olan bir askerin beni vurduğunu söylemesine rağmen benim kurtarmak istediğim kişi yapmış ki ateş ederken insanları acımasızca öldürme teşebbüsüyle taradıklarında 'Hepinizi geberteceğim.' şeklinde bağırdığı söyleniyor. Tabii ben o panik havasında bunları bilmiyorum. Bu şekilde de cani ve vicdansız insanlardı."

"Halkı o gün kasten taradılar"

Kasımoğlu, mermilerin insanlara doğru rastgele atıldığını, bazılarının panikle, bazılarının da kasten halkı taradığını belirterek, o tarama sırasında insanların yaralandığını kaydetti.

Kendisinin de önde olduğu için vurulduğunu, o nedenle valiliğe giremediğini aktaran Kasımoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Vurulduğumu anladıktan sonra hiç acı hissetmedim. Kolumda zaten mermi çarptığı için sopa vurması gibi bir acı hissettim. Kanı görünce, 'Herhalde vuruldum.' dedim. Sonra karnımdaki sıcaklığı hissedince karnımdan da vurulduğumu anladım. O an panik geldi bana, 'Öleceğim herhalde.' dedim, sürekli şehadet getirmeye başladım. Amcamın oğluna, 'Ben vuruldum, beni hastaneye götür.' dedim. Koluma girdi, vatandaşlarla birlikte ambulansa doğru gittik ama bulamadık, içerisinde askerler vardı. Sağolsun vatandaşın biri aracına aldı, hastaneye götürdü. Elhamdülillah koluma saplanan mermi de lifi kıl payı sıyırmış, karnımdan girip çıkan mermi de organları kıl payı sıyırmış, o yüzden çok rahat atlattım. 1 hafta hastanede kaldım, sonra 2 ay evde tedavi süreci gördüm. Hamdolsun hiçbir problemim yok, turp gibiyim maşallah."

O geceyi hala dün yaşanmış gibi hatırladığını ve unutamayacağını dile getiren Kasımoğlu, "O geceye dair hatırladığım en büyük his, gurur çünkü Türk milleti ve Müslümanlar olarak biz başardık. Verilecek en güzel dersi verdik elhamdülillah. Yaşadığım en güzel şey bu gururdur." diye konuştu.

Kasımoğlu, bir daha o günlerin yaşanmamasını dileyerek, "Daha da önemlisi umarım, şu dönemi atlatır, kalan irili, ufaklı pislikleri de temizleyerek tertemiz şekilde önümüze devam ederiz. Umarım bütün alanlarda bu temizlik çalışmaları tamamlanır, devletin neresinde varsa bütün kadrolarıyla bu aşağılık teröristler temizlenir inşallah." ifadesini kullandı.
Yorum Yazın