TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

225 kiloluk orkinos balığı görenleri şaşırtıyor

Sivas’ta balıkçı tezgahındaki 2 metre 10 santimetre uzunluğunda, 225 kilo ağırlığındaki orkinos balığını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
225 kiloluk orkinos balığı görenleri şaşırtıyor
SİVAS / İHA - Marmara Denizi’nde yakalanan 2 metre 10 santimetre uzunluğunda 225 kilo ağırlığındaki orkinos balığını gören vatandaşlar şaşkınlarını gizleyemiyor. Kilosu 20 TL’den satışa sunulan dev orkinos balığı büyük ilgi görürken, balığı görenler hatıra fotoğrafı çekinmeyi ihmal etmedi.

225 kiloluk dev balığı Bandırma’dan Sivas’a getirdiklerini söyleyen Balıkçı Fetih Şahin Bingöl, “ Marmara’dan bu büyüklükte tek bir tane balık çıktı onu da biz Sivas’a getirdik. Kıpkırmızı eti var on sene de bir böyle bir büyük balık gelir. Geçen senede getirmiştik ama bu sene gelen daha büyük. İnşallah çıktığı zaman yine bu büyüklükte balığı Sivas’a getireceğiz” dedi.

Bingöl, orkinos balığının etinin çocukların boyunu uzamasına yardımcı olduğunu belirterek, ailelere çocukları için balığın etinden almalarını tavsiye etti. Dev balığı gören vatandaşlar ise böyle bir balığı ilk defa gördükleri ifade ederek, denizi olmayan Sivas’ta bu büyüklükte bir balığı gördükleri için mutlu olduklarını söyledi.
Yorum Yazın