TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

25 işçi fabrika önünde açlık grevine başladı

Sakarya’nın Arifiye ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikada çalışan 25 işçi, asgari ücret zamlarını alamadıkları gerekçesiyle açlık grevine başladı.
25 işçi fabrika önünde açlık grevine başladı
Salih Berktaş - Sakarya'nın Arifiye ilçesi 1. Organize Sanayi içinde bulunan bir fabrikada çalışan Çelik-İş Sendikası üyeleri, sözleşmede anlaşmaya varılamaması üzerine greve başlamıştı. Uzun süredir grev yapan işçiler, bugün itibariyle açlık grevine başladı.

"SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN BU YOLA BAŞVURDUK"
Uzun süredir eylem yaptıklarını ve seslerini duyurmak için bu yola başvurduklarını söyleyen Çelik İş Sendikası Fabrika Temsilcisi İsmail Varlıca, “Asgari ücretle gelen zam ile birlikte almadığımız paralar var idi. Bu paraları altında verdiler, bazı arkadaşlara ise yüksek verdiler. İşveren vekili burada bütün arkadaşlarıma psikolojik mobbing uyguladı. Bizim sendikaya girmemizin en büyük sebebi ise buydu para değildi. Yasal hakkımız olan grev sürecine çıktık. Grevdeyiz, anlaşmadılar, anlaşmaya yanaşmıyorlar. Müfettişler geldi hepsinin kaydını tuttular. Bizde sesimizi duyurmak için böyle bir yola başvurduk” dedi.

"BİZ EKMEĞİMİZİN MÜCADELESİNİ YAPIYORUZ"
Açlık grevine başlayan işçilere destek için gelen Çelik İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt ise yaptığı açıklamada, “İş verenden bir beklenti asla beklemiyoruz. Tam 50 güne yaklaşan grevimizde tek bir istek ve talebimiz oldu iş verenden. Yasaların, kanunların işlemesini istedik. İlk günden bugüne kadar çalışan arkadaşlarımız yıllarını vermiş olan bu emekçi arkadaşlarımız sadece insan gibi yaşamak istediğinde bulundu. Devletin vermiş olduğu ücretleri kendisi vermiş gibi göstererek kamuoyunu hatta bölgedeki iş verenleri ve herkesi yanıltmaya çalıştı. Buradaki genel müdür işçi yoksa sende yoksun. Ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Bugüne kadar sağ duyuyla bekledik. Bundan sonrada açlık grevine de başladı 25 arkadaşımız ve ben de dahil. Haklı olduğumuz için bu mücadeleyi sonuna kadar yapıyoruz. İşçi arkadaşım haklı, biz haklıyız. Sendikasız bir ortam yaratmaya çalışıyorlar fabrikada. Yasaların, kanunların uygulanmasını talep ettik. Savcılık, emniyet, valiliğe şikayetimiz oldu. Ankara’dan müfettişlerde geldi. Ama bir türlü grev süresi içerisinde işçi çalıştırılmasının yasak olmasına rağmen içeride 40'a yakın illegal yollarla işçi çalıştırmaya devam ediyorlar. Grev süresi içerisinde fason şirketlere iş verdiler yaptırıyorlar. Biz sadece ekmeğimizin mücadelesini yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın