TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

'30 bin öğretmenimizi en kısa zamanda atamak istiyoruz'

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, 15 bin öğretmen alımı için mülakatların devam ettiğini belirterek, "Maliye Bakanlığından ilave 15 bin öğretmen alımı için izin istedik. Dolayısıyla 30 bin öğretmenimizi en kısa zamanda atamak istiyoruz." dedi.
'30 bin öğretmenimizi en kısa zamanda atamak istiyoruz'
AA - SİVAS (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 15 bin öğretmen alımı için mülakatların devam ettiğini belirterek, "Maliye Bakanlığından ilave 15 bin öğretmen alımı için izin istedik. Dolayısıyla 30 bin öğretmenimizi en kısa zamanda atamak istiyoruz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşık 3 ay önce Sivas Valiliği görevine atanan Davut Gül'ü ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Bakanlar Yılmaz ve Eroğlu, ziyaretin anısına Valilik şeref defterini imzaladı.

Bir basın mensubunun "28 bin öğretmen ihraç edildi. Bu ihraçlar devam edecek mi yoksa soruşturmalar tamamlandı mı?" sorusu üzerine Bakan Yılmaz, "İncelemeler devam ediyor. Büyük bölümü tamamlandı ama incelemeler devam ediyor." dedi.

Yılmaz, 19 Eylül'de okulların açılacağını hatırlatarak, "Şu an 15 bin öğretmen alımı için mülakatlar devam ediyor. Maliye Bakanlığından ilave 15 bin öğretmen alımı için izin istedik. Dolayısıyla 30 bin öğretmenimizi en kısa zamanda atamak istiyoruz ki yeni eğitim, öğretim yılında hiçbir eksiklik olmasın. Evlatlarımız, öğrencilerimiz eğitim yönünden bir aksamaya uğramasın." diye konuştu.
Yorum Yazın