TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

40 yıllık otobüs durak oldu

Amasya’da bir tarım işletmesinde 40 yıldır personel ve öğrenci taşımada kullanıldıktan sonra hurdaya ayrılan otobüs, şimdi de otobüs durağı olarak kullanılmaya başladı.
40 yıllık otobüs durak oldu
AMASYA / İHA - İlde faaliyet gösteren Gökhöyük Tarım İşletmesi’nde 1974 yılından 2006 yılına kadar hizmet etmesinin ardından hurdaya ayrılan ‘Mavi Melek’ adlı otobüsün iç kısmında tadilat yapıp koltuk yerleştiren işletme yöneticileri en çok aynı yerde bulunan okul öğrencilerini ve eski personeli sevindirdi.

Çürümeye yüz tutan otobüsün işletmenin giriş kısmına durak olarak bırakıldığını belirten Göyhöyük Tarım Meslek Lisesi öğrencilerinden Kemal Can Tuğ, “Yağmurda otobüs bekliyorduk. Şimdi daha iyi oldu. Kapalı bir alan.
Artık sıkıntı çekmiyoruz” dedi.

Pansiyondan yaklaşık 30 kilometre mesafedeki şehir merkezine staj yapmaya gittiklerini anlatan 12. sınıf öğrencisi Hasan Hüseyin Demir de, “Karda, kışta 6,5’da kalkıp açık alanda otobüs bekliyorduk. Bu durak geldikten sonra artık bunun içinde bekliyoruz, İşletme müdürüne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İşletmede 33 yıl çalıştıktan sonra emekli olan Ahmet Karakulluk da, “Otobüs 16-17 senedir bir köşede bekliyordu. Son gelen müdürümüze teşekkür ediyorum. Otobüse ‘Mavi melek’ diyorduk. Şimdi de otobüs durağı oldu. Yıllarca, öğrenci, işçi servisleri ve gezilerde kullanıldı” şeklinde konuştu.

Mavi Melek’i gördükçe eski günlerini anımsadığını vurgulayan Karakulluk, aynı dönem kullanılan diğer otobüse de “Sarıkız” adını verdiklerini söyledi.
Yorum Yazın