TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

45 yaşındaki kadının organları 3 hastaya umut oldu

Kocaeli’de 29 Aralık 2021 tarihinde hastaneye kaldırılan Arzu Yiğit’in beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, doktorların önerisiyle Yiğit’in organlarını bağışlamaya karar vererek 3 hastaya umut ışığı oldu.
45 yaşındaki kadının organları 3 hastaya umut oldu
Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde yaşayan Arzu Yiğit, 29 Aralık 2021 tarihinde fenalaşarak Gebze Fatih Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Burada yapılan müdahalede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Yiğit, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yaklaşık 14 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Arzu Yiğit’ten üzücü haber geldi. Yapılan değerlendirme ve tetkikler sonucunda beyin ölümü gerçekleştiği belirlenen Yiğit’in ailesi, doktorların da önerisiyle annelerinin organlarını bağışlama kararı aldı. Yiğit’in organları ikisi İstanbul’da, biri Ankara’da olmak üzere toplam 3 hastaya yaşama umudu oldu. Yiğit’in kalbi Ankara Şehir Hastanesi’nde, böbrekleri İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde, karaciğeri ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde organ bağışı ile sağlığına kavuşmayı hayal eden 3 hastaya nakil için ulaştırıldı.

Örnek bir davranış
Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. İlyas Sarı, “Hastamıza Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar ve başsağlığı diliyorum. Hastamızın organlarını bağışlayarak yapmış oldukları bu örnek davranıştan dolayı ailesine teşekkür ediyorum. Hastamızın organları uzman ekiplerce alınarak organ bekleyen hastalara umut olmak için yola çıktı. Bu süreçte emeği geçen doktor, hemşire ve tüm sağlık personeli ekibimize özverili çalışmalarından dolayı özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Organ bağışı hayat kurtarır” dedi.

"Bırakacağımız en güzel miras hayatta iken yapacağımız organ bağışıdır"
Kocaeli Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan ise her bağışın hayat kurtardığını ve acılı ailenin örnek bir davranış gösterdiğini belirtti. Türkiye’de binlerce insanın organ nakli beklediğine dikkat çeken Pehlevan, ’’Organları ile diğer hastalara hayat veren merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar ve başsağlığı diliyorum. Metanetli ve onurlu bu davranışlarıyla organ bekleyen hasta ve yakınlarına ilaç olan aileyi canı gönülden kutluyorum. Organ nakli bekleyen hastalar gün geçtikçe artıyor. İlimizde de bu konuda ciddi çalışmalar yapılıyor. Bağışlanan her organ bir candır. Dolayısıyla organ bağışı bizim için çok önemli. Bağışların artmasını ve bekleyen hastalara umut olunmasını istiyoruz. Özellikle pandemi sürecinde yaşamak zorunda olduğumuz zor zamanlar organ bağışının önemine yönelik hassasiyetimizi azaltmamalı. Unutmayalım ki bırakacağımız en güzel miras hayatta iken yapacağımız organ bağışıdır. Organ bağışçısı aileye bu duyarlı ve örnek davranışı için çok teşekkür ediyorum. Organ bekleyen hastalara umut oldular. Ayrıca organ bağışı konusunda emeği geçen ve nakli yapacak olan ekibe de teşekkür ediyorum. Halkımızı organ bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi.
(Hamza Emin Usta- Cüneyt Önelge/İHA)