TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

50 genç kurayla iş sahibi oldu

Önümüzdeki hafta içerisinde hizmete açılması planlanan 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi’nde çeşitli alanlarda ihtiyaç duyulan 50 taşeron personel alımı için yapılan başvuruların ardından, Sağlık Bakanlığı ve İŞKUR görevlileri nezaretinde, noter tarafından çekiliş yapıldı.
50 genç kurayla iş sahibi oldu
İHA - Yapılan çekilişin ardından, Elbistan Devlet Hastanesi’nde görev yapacak olan personelin isimleri belli oldu.

Elbistan Devlet Hastanesi’nin çeşitli birimlerinde görevlendirilmek üzere 50 taşeron işçi alımı için daha önce yapılan başvuruların ardından, Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği yöneticileri tarafından noter huzurunda, Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde 13 Şubat 2017 günü kura çekimi yapılmıştı. Kura çekimine itirazlar nedeniyle kura ve başvurular geçersiz sayılmıştı. Bunun üzerine 50 işçiyi çalıştıracak olan firmalar, İŞKUR’a müracaat ederek, belirledikleri kriterler ışığında alım yapılmasını istediler.

İŞKUR Elbistan Şube Müdürlüğü tarafından, Elbistan Gençlik Merkezi’nde oluşturulan kayıt kabul merkezine 3 personel görevlendirilerek, 28 Şubat 2017 günü mesai bitimine kadar adayların başvuruları alındı. Hem İŞKUR kanalıyla alınan başvurular, hem de e-devlet ve İŞKUR sistemleri üzerinden yapılan başvurular tamamlanırken, mükerrer yapılan başvurular çıkarıldıktan sonra toplam 2 bin 822 kişinin ismi kuraya dahil edildi.

Kura, Elbistan İkinci Noteri Hülya Karagenç tarafından yönetilirken, İŞKUR Kahramanmaraş Şube Şefi Yaşar Yıldız ve Sağlık Bakanlığı görevlileri yer aldı.

Sinevizyon ile anında dev ekrana yansıtılan çekilişi, görme engelli vatandaşlar İmdat Koyun, Teber Güneş ve salonda bulunan polis memuru da çekti.

Kura çekimi noter huzurunda yapıldı
Tamamen şeffaf ve şaibeye yer bırakmayacak şekilde hazırlanan kura çekilişi ve adayların isimlerinin yer aldığı listeler, dikkatlice okundu. Elbistan Gençlik Merkezi’nde düzenlenen kura çekimi öncesinde salonu hınca hınç dolduran adaylar, sabırsızlıkla isimlerinin okunmasını beklediler.

İŞKUR tarafından alınan başvurular sonucunda her bir aday bir meslek için başvuru yaparken, her meslek için oluşturulan listelerdeki isimler tek tek okunduktan sonra, isimlerin yazıldığı kağıtlar kura için hazırlanan kutuya konuldu.

İsimlerin okunmasının ardından noter tarafından çekiliş yapılarak Elbistan Devlet Hastanesi’nde görev yapacak personelin isimleri belirlendi.
Yorum Yazın