TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

50 yeni otobüs hizmete sunuldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılı içinde çevre dostu doğalgazlı 100 otobüs satın alarak kent merkezi ve ilçelerde vatandaşlara kaliteli ve konforlu ulaşım hizmeti sunuyor.
50 yeni otobüs hizmete sunuldu
İnternet Haber Servisi - 50 otobüsün teslim törenine ve vatandaşlara tanıtıldığı şehir turuna katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, vatandaşları selamlayarak ulaşım hizmetinde kaliteyi artırdıklarını söyledi.

Kaliteli, konforlu ve daha rahat bir ulaşım hizmeti için sürekli araç filosunu yenileyen ve genişleten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılı içinde aldığı 100 doğalgazlı otobüsten 50 tanesini teslim aldı. Otobüsler için Büyükşehir Belediyesi Doğalgaz Dolum Tesisi’nde tanıtım töreni yapıldı. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, önceki dönem Gıda Tarım ve Hayvancılılık Bakanı Mehdi Eker, İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile il protokolü ve vatandaşlar katıldı.Teslim alma töreni Kur’an tilaveti ve dualarla başladı.

“Şehrimiz ülkemizin en temiz şehirleri arasındadır”

Edilen duaların ardından konuşan Başkan Atilla, “Şehrin ulaşımındaki sıkıntılarının çözümüne önemli bir katkı sağladıklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız bu hizmetleri değerli hemşehrilerimizin hizmetine sunmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Göreve geldiğimiz ilk gün şehrimizde en temel belediyecilik hizmetlerinin bile yapılmadığını tespit ettik. Bunlardan en ön plana çıkan şehrimizin iki önemli sorunu acil çözüm bekliyordu.Bunlardan biri temizlik diğeri ulaşımdı. Allah’a çok şükür bu iki soruna müdahale ederek en kısa sürede çözdük. Şu an şehrimiz iddia ediyoruz ve bunu şehre gelen birçok kişi de dile getirmekte “ülkemizin en temiz şehirleri arasındadır.” Bu temizlik çalışmalarının yanında şehrimizin daha estetik görünmesi için yeni yaptığımız cadde ve bulvarın aydınlatması, kaldırımları ve peyzajı ile şehrimize farklı bir hava da kattık.” diye konuştu.



“Kent Meydanı gibi estetik bir eseri kısa zamanda tamamladık”

Büyükşehir Belediyesi olarak birbirinden önemli hizmetleri Diyarbakırlıların hizmetine sunduklarını ifade eden Başkan Atilla, “Kültürel, sportif ve sosyal hizmetlerin yanı sıra ulaşım ve altyapı alanlarında da önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Şehrimizin daha yaşanılabilir bir şehir olması adına prestij projeleri hayata geçirdik. Kısa zaman içerisinde vizyon projeler, cadde, bulvar düzenlemeleri, park çalışmaları, mahalle yollarının standartlarının artırılması, ulaşım konforunun arttırılması, sosyal ve kültürel etkinlikler ile şehrimizde önemli çalışmaları hayata geçirdik. Şehir estetiğinin artırılması için yaptığımız projelerde fen ve sanat kurallarına dikkat etmenin yanı sıra estetik kaygıları da göz ardı etmedik. “Kent Meydanı” gibi estetik bir eseri kısa zamanda tamamlayarak, hemşehrilerimizin buluşma noktası haline getirdik. Hemşehrilerimizin daha modern, daha gelişmiş bir şehirde yaşama hakkını tesis etmek için, sizlerden aldığımız moral ve güçle; şehrimize yakışır projelerimizi sırasıyla hayata geçiriyor, Diyarbakır’ımızın sorunlarını bir bir çözmeye devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak çevremize saygılı, her alanda gelişimi hedef alan belediyecilik anlayışımızla şeffaf, dürüst, ilkeli bir yönetim modeli izliyoruz. Bu hizmetlerimizi sunarken ilk günden bu güne hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesin sesine kulak verdik ve tüm çalışmalarımızı buna göre programladık. Belediyelerin halka hizmetin yeri olduğunu gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle kanıtladık. Tüm yaptığımız hizmetleri gerçekleştirirken bu hizmetlerimizin felsefesini oluşturan “İşimiz Gücümüz Diyarbakır” ve “İsteyince Oluyor” sloganlarımız da doğmuş oldu.İlk günkü hizmet aşkıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yıllarca belediyecilik hizmetlerinden mahrum bırakılmış olan şehrimize hizmetlerimizi en kaliteli şekilde sunarak Hemşehrilerimizeyaşanılabilinir bir şehri inşa ediyoruz” dedi.

“Diyarbakır tarihteki günlerine geri dönüyor”

Başkan Atilla konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Diyarbakır kadim bir şehirdir. Asırlarca bölgenin örnek ve öncü şehri olan Diyarbakır’ımız yapılan hizmetlerle o ihtişamını yeniden kazanıyor. Bu da bize gösteriyor ki Diyarbakır ruhu olan bir şehirdir. Yeter ki hak ettiği değer verilsin. Geçmişte ne yazık ki birçok alanda geride bırakılan şehrimiz özellikle son 15 yılda devletimizin ve hükümetimizin sunduğu destek ve imkânlarla tarihteki günlerine geri dönüyor, öncü bir şehir oluyor. Biz tüm hizmetlerimizi sunarken devletimizin imkanlarını Belediyemizin kaynaklarını kullanıyoruz. Yani bütçe aynı bütçe ama yapılan hizmet nicelik ve nitelik bakımından daha fazla ve daha kaliteli. Yani ‘İsteyince Oluyor’ dediğimiz tam da bu, yapılmak istense yapılıyor. İşte biz tüm imkanları hizmet etme mesuliyeti duyduğumuz hemşehrilerimize aşkla ve şevkle sunuyoruz.Umut ve gayret ediyoruz ki yapılan bu belediyecilik hizmetleriyle şehrimiz artık sorunlarıyla uğraşan bir şehir değil huzur ve güvenin tesis edildiği bu şehir belediyecilikte de örnek bir şehir olacaktır.”

‘Otobüs filomuz 248 araç’

Göreve ilk geldiğinde en büyük sorunlardan birinin ulaşım olduğunu söyleyen Başkan Atilla, şunları kaydetti:
“Ulaşımın aksayan noktalarını tespit ederek yeni güzergahlar oluşturduk, kırsal mahallerimizin de toplu taşımadan faydalanmasını sağladık, akıllı kavşak sistemini yaygınlaştırdık, otobüslerde ücretsiz wifi hizmeti sağladık, klimalı durakları hemşehrilerimizin hizmetine sunduk, yeni duraklar yaptık. Bu hizmetlerimizle geldiğimiz gün 166 olan araç sayımız 32 yeni çevre dostu araç alarak otobüs sayımızı 198’e çıkardık. Bu gün filomuza kattığımız 50 araçla 248 otobüsümüz oldu. Yakın Dönemde alacağımız 50 Otobüs ile 2018’de toplam 100 Otobüsümüzü filoya katmış olacağız. Yani bizim dönemimizde bu kadar kısa bir zamanda toplam otobüs sayımızda %80’lik bir artış sağlandı. Otobüs sayımızın artması ile ulaşım ağını ve araç geçiş sıklığını da artırmış olup konforlu ve birçok hemşehrilerimizin faydalandığı bir ulaşım hizmeti sunmuş oluyoruz. 2016 Yılında sadece şehir merkezi ve ilçelere toplu taşıma yapılırken 2017 yılında 214 kırsal mahalleye toplu taşıma hizmeti verilmeye başlanılmıştır. 2018 yılında 108 kırsal mahalleye daha toplu taşıma hizmeti sunmaya başladık. Böylece 322 kırsal mahalleyi kapsayan 31 yeni güzergah oluşturularak toplu taşıma hizmeti sunuyoruz. Böylelikle yolcu sayımızda da %56’lık artış sağladık. Bugün bu hizmetimizin açılışıyla birlikte Buradan hemşehrilerimize bir müjdeyi daha aktarmak istiyorum. Mübarek ramazan bayramı arefe günü dahil bayram boyunca yani 4 gün tüm belediye otobüslerimiz hemşehrilerimize ücretsiz hizmet sunacaktır. Bu vesileyle tüm Diyarbakırlı hemşehrilerimizin Ramazan Bayramını da en içten dileklerimle kutluyorum. Göreve başladığımız ilk günden bu günehiçbir zaman yardım ve desteklerini bizden esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Hükümetimizin Değerli Bakanlarına Şahsım ve Diyarbakırlı Hemşehrilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

Başkan Atilla’nın ardından konuşan Vali Güzeloğlu ve önceki dönem Gıda Tarım ve Hayvancılılık Bakanı Eker, Büyükşehir Belediyesi’nin kentin gelişimine sağladığı katkıya dikkat çekerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’yı kutladılar. Konuşmaların ardından Başkan Atilla ve beraberindekiler otobüsleri incelediler. Başkan Atilla daha sonra şehir turuna katılarak vatandaşları selamladı.
Yorum Yazın