TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

70 yaşında naht sanatçısı oldu

Bursa'da, 70 yaşından sonra kendi kendini yetiştirerek naht sanatçısı olan Zeki Kullebi, yaptığı eserlerle ikinci sergisini açtı.
70 yaşında naht sanatçısı oldu
İHA - Eline aldığı bir tuğra ile naht sanatını icra etmeye başlayan 73 yaşındaki Zeki dede, yaptığı 80'e yakın gümüş oymayla gençlere taş çıkartıyor. Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın yaptığı duaların ardından açılan sergi sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. 3 yıldan beri naht sanatına merak saldığını ifade eden Kullebi, daha evvel ince işçiliği olan kuyumculuk mesleği ile uğraştığını söyledi. Özel olarak gelen siparişleri de yaptığını belirten Kullebi, "Daha önce kuyumculuk yaptım. Tekstil işiyle de uğraştım. Bundan 3 yıl önce aldığım bir kitabın üzerindeki tuğrayı ne ile yaparım diye düşündüm. Sonra gümüş oyma naht sanatını öğrenmeye karar verdim. Şu anda ustalar kadar olmasa da elimin tutuğu kadar yapmaya çalışıyorum. Bu benim ikinci sergim. Naht sanatı ile uğraşmak bana keyif veriyor. Özel olarak istenen çalışmalara da imza atabilirim. Şu an sergide bulunan eserlerim 100 lira ile 400 lira arasında değişiyor" dedi.

Sergideki sanat eserlerine hayran kalan sanatsever Ekrem Akdağ, "Bizlere örnek olmmuş. İnsanlar belli bir yaştan sonra bir şey yapamayaklarını düşünüyor. Zeki Bey mücadelesi ile bize örnek oldu. Bütün emeklilerin Zeki Kullebi gibi kendilerine meşgale bulmaları gerekir" dedi.
Yorum Yazın