TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

75'lik fırtına tarzanı

Ardeşen ilçesinde 75 yaşındaki Osman Çavuşoğlu, kütük tomruklar ile yaptığı ilkel sal ile Fırtına Deresi’nin azgın sularına meydan okudu.
75'lik fırtına tarzanı
RİZE / İHA - Rize’nin Ardeşen ilçesi Fırtına Vadisi’nde yaşayan 75 yaşındaki Osman Çavuşoğlu, yaşına rağmen ortaya koyduğu mücadele, azim ve neşesi ile dikkat çekiyor. Çavuşoğlu birkaç yıl önce kurdukları Dedeler Rafting Takımı ile adından söz ettirmişti. Ancak bazı takım üyeleri ilerleyen yaşları dolayısı ile dünyadan ayrılınca takım dağıldı. Dedeler Rafting Takımı’nın dağılmasının ardından Çavuşoğlu tek başına dedelerinden gördüğü ilkel yöntemler ile rafting yapmaya karar verdi. Osman Çavuşoğlu bugün iki tomruğu birleştirerek yaptığı ilkel sal ile kendini Fırtına Deresi’nın azgın sularına bıraktı.

İlerleyen yaşına rağmen genç raftingcilere meydan okuyan Osman dede, ilk önce dere kenarına taşıdığı iki tomruğu çivi ve tahtalarla birleştirdi. Ancak işler Osman dedenin planladığı gibi gitmedi. Sal bir türlü su yüzeyinde durmadı. Osman dede bir kaz kes salla birlikte Fırtına’nın sularına gömüldü. Osman dedenin imdadına ise meydan okuduğu genç raftingciler yetişti.

Osman Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, “Benim yaşımdakiler bilir. Eskiden ulaşım imanları yoktu. Dedelerimiz babalarımız böyle sallar yaparak işlerini görürdü. Bunu genç nesillere göstermek istedim. Ancak salı biraz yanlış hesaplayarak yaptım. Bu bir deneme oldu. Bir dahaki sefere daha iyi olacak” dedi.

Çavuşoğlu ayrıca gençlere sosyal mesajlar da vererek, “Dünya bir misafirhane. Hep geldik geçeceğiz. Önemli olan diğer hayatımız. Bu yüzden namazlarımızı kılalım. Namazlarımızı aksatmayalım. Namaz dinin direğidir” dedi.
Genç raftingciler ise yaptıkları açıklamalarda, “Biz bu sporu Osman dededen öğrendik. Onlardan öğrendiklerimizi geliştirerek bu noktalara geldik” diye konuştular.
Yorum Yazın