TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

8.Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri Konferansı

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) koordinasyonu kapsamında ICAO üyesi ülkelerin katılımıyla her sene başka bir ülkenin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri (ICAN) Konferansı’nın 8’incisi Antalya’da gerçekleşiyor.
8.Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri Konferansı
Fatma Güler - ANKARA / İHA - Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri (ICAN) Konferansı’nın 8’incisi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla 19 Ekim 2015 tarihinde Antalya’da başladı.

23 Ekim’e kadar devam edecek olan etkinlik kapsamında sivil havacılık ve turizm sektörlerinde paneller, çalıştaylar, ikili müzakereler, yerli ve yabancı işletmelerin iş görüşmeleri niteliğinde sektörel görüşmeler gerçekleştiriliyor ve anlaşmalar yapılıyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yıldırım Ak da konferansa katılarak bir konuşma yaptı. Bakan Yardımcısı Ak konuşmasında, turizm alanındaki tüm bu faaliyetlerin amacına ulaşmasında en önemli etkenlerden birisinin de ulaşım olduğunu belirterek, Türkiye’nin, hava ulaşımı turizm gelişimi ilişkisinde dünyada en başarılı örnek ülkeler arasında sayıldığını bildirdi. Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısında son 10 yılda yüzde 125 oranında artış yaşanırken eşzamanlı olarak havayolu taşımacılığında da yolcu sayısının beş kat arttığını söyleyen Ak, hava yollarında dünyada en fazla noktaya uçan hava yolları haline gelindiğini ifade etti.

Ak, konuşmasında şunları kaydetti: “Sivil havacılık ve turizm birbirini etkileyen ve sürekli etkileşim halinde olan iki önemli sektördür. İki sektördeki gelişmeler birbirini tamamlar niteliktedir. Havayolu taşımacılığı, havaalanları ve yatak kapasitesi, turistlere sunduğunuz turistik ürünler birbirini tamamlayıcılığı açısından bir bütünlük arz etmektedir. Bu açıdan, sürdürülebilir turizmin yaratılmasını sağlamak için, ulaştırma, konaklama, tur ve seyahat acenteliği sektörlerine ve sektörde ilgili bütün kurum ve kuruluşlara sorumluluklar düşmektedir.”

Öte yandan etkinlikte, ICAO Konsey Başkanı, Dünya Turizm Örgütü'nün üst düzey yöneticileri, 95 ülkeden, kamu ve sektörden toplam yaklaşık 1000 katılımcının yer alıyor. Etkinlik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından; Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce, Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kayıtlı sanatçılardan 1 Ebru 1 cam üfleme sanatçısı görevlendirildi. Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nce Turizm Çalıştayı düzenlendi. Tanıtma Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Türkiye Neyin Evi Yurdu” fotoğraf yarışmasında ödül alan 30 adet fotoğraf sergilendi. Ayrıca Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce bir stant açıldı.
Yorum Yazın