TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

AB Bakanı Bozkır idam cezasının geri getirilmesi gündemimizde yok

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Mersin’de Özgecan’ın vahşice katledilmesinden sonra gündeme gelen idam konusuyla ilgili olarak, idam cezasının geri getirilmesinin gündemlerinde olmadığını ve müebbet cezanın daha etkili bir yöntem olduğunu söyledi.
AB Bakanı Bozkır  idam cezasının geri getirilmesi gündemimizde yok
ANKARA / İHA - Bilkent’te düzenlenen Mesleki Eğitimin Kalitesinin ve Gençlerin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi açılış toplantısına katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, gazetecilerin, idam cezası tartışmalarıyla ilgili sorularını cevapladı.

Özgecan cinayetinden sonra idam cezasıyla ilgili yaşanan tartışmaları Bakanlar Kurulu’nda ele aldıklarını söyleyen Bakan Bozkır, “AB Bakanı olarak düşüncemi açıkladım. İdam cezası 2000 yılında kaldırıldı. 2004 yılında da tüm mevzuatımızdan, Anayasamızdan çıkarıldı. AB sürecinin önemli bir unsurudur. AB ülkelerinde uygulanmamaktadır. Ağırlaştırılmış müebbet cezası uygulanmaktadır. Bence idam cezasından daha etkili bir yöntemdir. Bu da 36 yıla tekabüldür” dedi.
Yorum Yazın