TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Adana Adliyesi renklendi

Adana Adliyesi ile Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu’nun işbirliğiyle, “Adliye, Adana’ya renk katıyor” etkinliği için 3 hakimin çektiği fotoğraflar, adliye koridorlarına asılarak sergilenmeye başlandı. Birbirinden güzel doğa fotoğraflarından oluşan sergi, hem vatandaşların hem personelin yoğun ilgisini çekiyor.
Adana Adliyesi renklendi
ADANA / İHA - Adana Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vahit Baltacı, Sulh Ceza Hakimi Sinan Sivri ve Aile Mahkemesi Hakimi Erdem Şimşek’in, ’Doğanın Renkleri’ adlı fotoğraf sergisi adliye koridorlarına taşındı. Personel ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı koridorlar ile yemekhanelere asılan fotoğraflar, adliyeye renk kattı. Adana Adliyesi böylece süresiz bir sergi salonuna dönüşmüş oldu.

Hakimlerin yaklaşık 3 yıl boyunca Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinden Mersin’in Mut ilçesine kadar Toros Dağlarını karış karış gezerek fotoğrafladıkları endemik çiçekler ve tüm yurttan manzara fotoğraflarından oluşan 36 eser, personel ve vatandaşlardan da ilgi görüyor. Adliyeye gelen vatandaşlar, bir yandan hizmet alırken, diğer yandan sanatsal sergiye bakıp fotoğrafları inceliyor. Adliye personeli de, adliye binasının dört bir yanını süsleyen fotoğraflar altında çalışma fırsatı buluyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Çukurova Bölgesi’nde bulunan endemik çiçeklerin fotoğraflarının yer aldığı çalışmaların adliye koridorlarını renklendirdiğini söyledi. Adliyede sanatsal ve sportif etkinliklerin devam edeceğini kaydeden Cumhuriyet Başsavcı Ali Yeldan, “Adliyemiz, önümüzdeki günlerde yapılacak büyük onarım ile birlikte faaliyete geçecek ön bürolar, danışma masaları ve mekan düzenlemesi ile daha ferah ve aydınlık hale gelecek. Bu sergimiz sadece bütünün bir parçası. Adana Adliyesi, Adana’nın sorunlarını çözen, yüksek kaliteli kamu hizmeti sunan, kente renk katan bir hale gelecektir” dedi.

Adana Adliyesi’nin adını sanatla duyurmak ve tartışmaların uzağında sanatsal bir çalışma yapmak istediklerini belirten hakimler ise, “Bu tür sanatsal faaliyetleri, sürekli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu çalışma ilkti, heyecanlı ve
keyifliydi. Bize destek veren Cumhuriyet Başsavcımız Ali Yeldan, Komisyon Başkanımız Mehmet Kaya ve Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu kurucusu S. Haluk Uygur’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazın