TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Adana'da sıcaklara buzlu çözüm

Adana'da Seyhan Belediyesi tarafından 'buz pisti' açıldı.
Adana'da sıcaklara buzlu çözüm
İHA - Hava sıcaklığının her zaman mevsim normallerinin üzerinde olduğu Adana’da, Seyhan Belediyesi tarafından geri dönüşümlü atık malzeme getiren vatandaşların ücretsiz kullandığı bin metrekarelik buz pisti açıldı.

 Kurulan piste çocuklar akın etti. 

Seyhan Belediyesinin çevreci projeleri kapsamında D-400 Karayolunda boş alana üçüncü kez bin metrekarelik portatif buz pisti kuruldu. Buz pistinin açılışı da bugün Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP İl yöneticileri tarafından yapıldı. Açılış sırasında Başkan Karalar’a makas uzatanlar ‘makas kesmiyor’ diyerek bahşiş aldı. 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, açılışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Büyük bir gurur ve sevinçle açılışını yaptık. Adana çok sıcak bir kent. Sıcaktan dolayı güneşe ateş edenler var. Bizde 50-60 derece sıcaktan dolayı, bu pisti kurduk. Adana’da buz pisti bir hayaldi ve biz çocukların hayallerini gerçek hale getiriyoruz. Birincisi hakikaten buz pisti olmayacak yerde buz pisti kuruyoruz, ikincisi de çocuklara çevreci bilinci yüklüyoruz. Çocukları küçük yaşta çevreci yetiştirmeye çalışıyoruz. Üçüncü olarak da spor var. Çocuklar ne kadar mutlu görüyorsunuz. Geçen sene buz pistimize 70 bin evladımız geldi" diye konuştu. 

Buz pistinin 23 Nisan tarihine kadar açık kalacağı bildirildi. 
Yorum Yazın