TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Adıyaman Kitap ve Üniversite Tanıtım Günleri

Adıyaman Kitap ve Üniversite Tanıtım Günleri etkinlikleri bir tarafta davul zurna ve halk oyunları gösterileri, diğer tarafta filarmoni orkestrası dinletisiyle başladı.
Adıyaman Kitap ve Üniversite Tanıtım Günleri
ADIYAMAN / İHA - Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve 3 gün serecek olan Adıyaman Kitap ve Üniversite Tanım Günleri etkinliği görkemli ve renkli görüntülere sahne oldu.

Mimar Sinan Kültür Parkı önünde başlayan kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler valilik hükümet binası önünde devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halk oyunları ekipleri folklor gösterileri sundu. Kahta Halk Eğitim davul şov ekibi davulları ile görsel şov sundu.

Bir tarafta halk oyunları, davul şov gösteri yaparken, diğer taraftan Adıyaman Filarmoni Orkestrası davetlilere klasik batı müziği dinletisi sundu. Etkinlik alanı Adıyaman’daki tarihi ve turistik mekanların resimleriyle süslendi ve otantik bir ortam oluşturuldu.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek, “Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Açılışımızı onurlandıran, yürüyüşe katılan, davullarıyla folklorleriyle coşturan, müzikleriyle gönüllerimizi gururlandıran herkese teşekkürler. Özellikle de bu işin fikir babası olan, bizleri de kitap ve üniversite için koşturan sayın valimize huzurlarınızda teşekkür ediyor; saygılar sunuyorum” dedi.

Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, Adıyaman’ın bu çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirterek, “Güneşin ve kutlu sahabenin memleketi, huzurun başkenti olan şehrimiz Adıyaman, bugün bambaşka bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Valiliğimizin şu bahçesi kuşkusuz zaman zaman çok güzel faaliyetlere mekan oldu. Ancak bugün ülkemizin çok değerli yayın evlerini, yazarlarını ve üniversitelerini kitap severler ve öğrencilerle aynı çatı altında buluşturarak belki de il olduğumuz tarihten beri ilk defa bu kadar anlamlı ve önemli bir etkinlikte bulunacağız. Her ne kadar kitap okumada belirgin artışlar görülse de popüler kültürün etkisinde yaşayan çağın insanı, maalesef kitaptan uzak bir yaşam sürdürmekte, oysaki kitapsız bir hayat, donuk, ışıltısız ve renksizdir. İşte 3 gün sürecek bu etkinlikte kitaplarla ve yazarlarla buluşmak, onunla hayatımıza bir renk katmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Adıyaman Kitap ve Üniversite Tanıtım Günleri etkinliğinde 15 yayın eviyle beraber çok sayıda yazar, 10’u vakıf, 13’ü devlet üniversitesi olmak üzere 23 üniversite stant kurdu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler, yayın evleri ve üniversitelerin stantlarını gezdi.
Yorum Yazın