TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Afganistan’daki Abdulhadi Davi Lisesi’ne donanım desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan’da sınırlı imkanlarla faaliyetlerini sürdürmeye çalışan Abdul Hadi Davi Lisesinin bilgisayar laboratuvarına 40 adet masaüstü bilgisayar ile masa ve sandalyeleri, iki adet dizüstü bilgisayar, bir adet yazıcı, bir adet projeksiyon cihazı ile perdesi ve bir adet acil ilk yardım seti donanım desteğinde bulundu. Ayrıca 157 öğretmen ve 200 öğrenciye birer tane Kuran-ı Kerim dağıtıldı.
Afganistan’daki Abdulhadi Davi Lisesi’ne donanım desteği
ANKARA / İHA - Teslim törenine okul Müdürü Gulam Faruk Alihil, TİKA Kabil Program Koordinatörü Süleyman Şahin, Afganistan İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seçilmiş Birinci Yardımcısı AbdurraşidDostum’un danışmanlarından SancerKarger, Fazıl Ahmet Burget ve Yunus Tuğra, 9. Eğitim Bölge Müdürü GulakaNicrabi, Okul yetkilileri, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

Okulda konuşma yapan 9. Eğitim Bölge Müdürü GulakaNicrabi, TİKA’nın yaptığı yardımlar için teşekkür ederek yardımların devamını diledi. Sayın Nicrabi, eskiden silahla savaşırken şimdi kalemle mücadele zamanın geldiğini vurguladı.

TİKA Kabil Program Koordinatörü Süleyman Şahin yaptığı konuşmada, Afganistan ve Türkiye arasındaki dostluk bağlarının binlerce yıl önceden bu yana süregeldiğini ve özellikle eğitime yoğunlaşıldığını belirtti. Sayın Şahin, öğrencilere Kuran-ı Kerim hediye ederken hem dini değerlerin hem de teknolojik imkanların sahiplenilmesinin önemini vurguladı ve Afganistan’daki faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.
Yorum Yazın