TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Ailece Kaçkar Dağı'na tırmanacaklar

Rize'de gurbetçi bir vatandaş, çocukları ve yeğenleriyle Türkiye’nin en yüksek dağlarından 3 bin 937 rakımlı Kaçkar Dağı’na tırmanacak.
Ailece Kaçkar Dağı'na tırmanacaklar
Ali Sürüm - RİZE / İHA - Rize’de bu yıl 17.'si düzenlenen Uluslararası Dağcılık Turizm Şenliği, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen 113 dağcının katılımıyla bugün start aldı.

5 gün sürecek etkinlikte dağcılar ikinci gün Kavron Yaylası’nda kamp kuracak. Üçüncü gün ise Kaçkar Dağı zirve tırmanışı gerçekleştirilecek. Dördüncü gün Karadeniz Gölü’ne gidilecek etkinlikte, son gün ise geri dönülecek.

Şenliğe katılan dağcılar Rize Valiliği önünde toplanarak küçük bir tören düzenledi. Dağcıları burada Rize Valisi Ersin Yazıcı uğurladı. Yazıcı, güzergahın gerçekten görülmeye değer güzelliklere sahip olduğunu ifade edip, dağcılardan eğlenmelerini istedi.
Şenliği düzenleyen Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü (KDRK) Başkanı Erdoğan Muratoğlu ise bu yıl 17.'sini düzenledikleri şenliğe 113 dağcının katıldığını ve şenliğinin 5 gün süreceğini belirtti.

AİLECE ZİRVEYE TIRMANACAKLAR
Şenliğe Almanya’dan katılan gurbetçi Abdullah Kaman, yaşları 7 ile 17 arasında değişen çocuk ve yeğenleriyle zirveye tırmanmaya hazırlanıyor. Dağcı olduğunu belirten Karaman, bir baba ve amca olarak çocuklarının ve yeğenlerinin de dağcı olmaları için çabaladığını söyledi. 3 bin 937 rakımlı Türkiye’nin en yüksek dağlarından Kaçkar Dağı’na tırmanmaya hazırlanan 17 yaşındaki Yeşim Karaman da amcasına güvendiğini zirve tırmanışı için hazır olduğunu söyledi. 15 yaşındaki Canın Karaman, 12 yaşındaki Meral Karaman ve 7 yaşındaki Timur Karaman da tırmanış için heyecanlı olduklarını belirttiler.
Yorum Yazın