TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

AK Parti Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül'den açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, milletvekilliği konusunda belediye başkanlarının talebinin olmayacağı kanaatinde olduklarını söyledi.
AK Parti Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül'den açıklama
ANKARA / İHA -  AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, AK Parti İl binasında düzenlenen toplantıda partinin ilçe başkanlarıyla buluştu. Gül, toplantıdan önce yaptığı açıklamada, "12 ilçe belediye başkanımızla ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla Kocaeli’ye yönelik ne gibi projeler var, ne gibi genel merkezden, hükümetimizden beklentiler var bu hususları istişare ettik. Önümüzdeki 5 yıl ile ilgili genel ilkeleri konuştuk. Malumunuz Ak Parti ilçe ve il teşkilatlarımızda bir kongre heyecanı var. Bu hususta yine yerel yönetimlerle ilgili halkımızın beklentilerini masaya yatıracağız. Kocaeli için, bölgemiz için inşallah güzel bir çalışma olacak" dedi.

AK Parti’nin geçen aylarda önemli adımlar attığına dikkat çeken Gül, şöyle konuştu: "Bir iktidar partisinde genel başkan değişikliği, cumhurbaşkanı devir teslimi, başbakanlık devir teslimi gibi çok hayati konularda milletimizin memnun olacağı bir süreci çok güzel bir şekilde yönetti. Genel Başkanımız değişti. Hiçbir sorun, hiçbir sıkıntı olmadan, birlik beraberliğimiz bozulmadan bu süreci atlattık. Bu hükümetimize meclis güven oyu verdi ve son yapılan araştırmada milletimiz yüzde 51 nokta 7, AK Parti’ye bugün seçim olsa oy veririm diye milletimizden de güven oyu alan bir hükümetimiz ve genel başkanımız var."

Belediye başkanlarının milletvekili adayı olması konusuna da değinen Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediye başkanlarımız yeni seçime gittiler. Prensip olarak hemen 1 sene sonra belediye başkanlarımızdan bu anlamda da çok fazla talep olmayacaktır kanaatindeyiz. Ama il başkanlarımızdan, teşkilatlarımızdan kongre öncesi o tür taleplerimiz olabilir. Herkes Yeni Türkiye’nin inşasında bir tuğla daha koymak için talepte bulunabilir."
Yorum Yazın