TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

AK Parti içinden Süleyman Soylu'ya tepki tweeti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir tweetinin altına yapılan hakaret ve verilen karar ile ilgili açıklamasına Adalet Bakanı'ndan sonra AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Bölükbaşı'ndan tepki geldi.
AK Parti içinden Süleyman Soylu'ya tepki tweeti
İçişleri Bakan Süleyman Soylu, sosyal medyada annesi ile olan fotoğrafının altına küfür eden kişinin adli kontrol şartıyla serbest kaldığını belirterek tepki göstermişti. Soylu, "Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest" dedi.

Niyetin sorgulanır!
Bakan Soylu'nun bu açıklamasına Adalet Bakanı'ndan sonra AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Bölükbaşı'da tepki gösterdi: "Bir telefon ötede olan kişilere meramını buradan anlatmaya kalkıyorsan niyetin sorgulanır!"

Bölükbaşı sosyal medyadan attığı mesajda, "Bir telefon ötede olan kişilere meramını buradan anlatmaya kalkıyorsan niyetin sorgulanır. Parti disiplini dava disiplinidir. Biz böyle gördük böyle öğrendik" dedi.




Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz. Adalet Bakanından da bu işleyişe müdahale etmesini bekleyemez. Adalet Bakanının cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve kimse kusura bakmasın asla da giymeyeceğim" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın