TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

AK Parti tam kadro evlat nöbetindeki aileleri ziyaret ettiler

AK Parti Genel Başkan yardımcıları ile AK Parti Diyarbakır milletvekillerinden oluşan bir heyet, çocukları terör örgütü PKK tarafında zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla 541 gündür HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbetinde olan aileleri ziyaret ederek sorunlarını dinlediler.
AK Parti tam kadro evlat nöbetindeki aileleri ziyaret ettiler
Mehmet Aslan - HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbetinde olan aileleri ziyarete, Adalet ve Kalkın Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Ali ihsan Yavuz, leyla Şahin Usta, AK Parti Diyarbakır milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat ve Ebubekir Bal ile bir grup AK Partili katıldı.

Ziyarette aileleri tek tek ziyaret eden ve sorunlarını dinleyen heyet, her zaman ailelerin yanında olduklarını belirtirken, aileler de evlat nöbetlerinde kararlı olduklarını ve çocuklarını alıncaya kadar gitmeyeceklerini söylediler.

Ziyaretin ardından heyet üyeleri evlat nöbetindeki ailelerle birlikte HDP il binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptılar.

Evlat nöbeti PKK’nın sonunu getirecektir
Ailelerin bu cesur duruşları karşısında gurur duyduklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı leyla Şahin Usta, “Diyarbakır’da cesur yürekli anneleri bugün ziyaret etmek için geldik. Hepsinin birliği ve cesareti Türkiye’nin gerçekliğini ortaya koydu. Hiçbir anne evladının dağa kaçırılmasına ve terör örgütüne kurban edilmesine razı değildir. Onların bu direnişi, gücü ve duaları sayesinde bundan sonra evlatların kaçırılmasına imkan verilmiyor ve kendileriyle onur ile gurur duyuyoruz. Ailelerin bu mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olacağız. Burada bulunan ailelerin evlat nöbeti inşallah terör örgütü PKK’nın sonuna getirecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın bu iş sadece silahla yapılacak bir mücadele değildir, burada bulunan annelerin cesur yürekleri yapılacak bir mücadeledir. Bugün burada onu görüyoruz. Hepsinin yanındayız ve acılarını paylaşıyoruz” dedi.

Terörün de sonu bence gözüktü
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali ihsan Yavuz da, “Bugün burada bu anne yürekleriyle buluştuk. Bu duruşu ve buradaki varlıklarını önemsiyoruz. Bütün annelere hürmetlerimizi ifade ederken, bu duruşumuzla onların yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Gerçekten Türkiye sadece terör ile mücadele etmiyor, bir takım güç odakları içerden ve dışardan Türkiye’yi sendeletmek, güçsüzleştirmek ve çökertmek için var gücüyle hep uğraştılar. Ama terör bunlardan en önemli bir tanesidir. Çok şükür sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere selamı var. Gecesini gündüzüne katrak, yüreğini ve canını ortaya koyarak başladığı bu mücadelede Türkiye’ye ayak bağı olan her şeyi ortadan kaldırmak üzere önemli bir mesafe kat etti bu Türkiye ve gerçekten prangalar sökülmeye başlandı ve sökülüyor. Boşa çıkarılmaya başlandı ve çıkarılıyor. Terörün de sonu bence gözüktü ve hele bu çadır ve bu anne yürekler bu haliyle burada vurdukça daha hızlanacak bu iş ve teröründe sonu gelecektir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ailelerle selamlaşan AK Parti Genel başkan yardımcıları ile AK Parti Diyarbakır milletvekilleri bölgeden ayrıldı.
Yorum Yazın