TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

AK Partili Edibe Sözen Yavuz’dan kadın girişimcilere destek

Mikrokredi programı dahilindeki 106’ncı şube Maltepe’de AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Edibe Sözen Yavuz tarafından hayata geçirildi.
AK Partili Edibe Sözen Yavuz’dan kadın girişimcilere destek
İHA - Maltepe Belediyesi Nikâh Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda kadın girişimci katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Adayı Edibe Sözen Yavuz, “Yokluk ve yoksulluk karşısında bütün dünya bu tip projeler üretiyor. Çok projeler var ama en yaygın olan mikrokredi projesidir. Türkiye’de kadınlarımız aldıkları kredileri yüz de yüz geri ödüyorlar. Ben sizlerin huzurunda kadınlarımızı takdir ediyorum. Bu program dahilinde 106. şubesi açılıyor. İnanıyorum ki Maltepe’de açılan 106’ncı şubesi de aynı başarı ile çalışacak. İnşallah Maltepe’de tek bir yoksul kadın kalmayacak. Bu süreçte bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Biz kadınlarımızdan cesaret istiyoruz, girişimci ruh ve disiplin istiyoruz. Bu üç isteğimize bu coğrafyada yaşayan tüm kadınlarımız sahip. Bu krediyi aldığınızda en iyi şekilde kullanacağınıza inanıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından kredi için başvuran girişimci kadınlara Prof. Dr. Edibe Sözen Yavuz tarafından temsili çekleri verilerek hatıra fotoğrafı çekildi.

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı, 52 bin 559 kadına mikro krediler vererek kadın girişimciliğine destek sağlıyor. 500 ile 1000 TL arasında değişen mikrokrediler, kadınların kendi işinin patronu olmalarını sağlıyor.
Yorum Yazın