TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

​Akademisyenler Osmanlıca için toplanıyor

Osmanlıca, 10’dan fazla ülkeden 80’nin üzerinde akademisyenin katılacağı sempozyumda yeniden ele alınacak.
​Akademisyenler Osmanlıca için toplanıyor
Ozan Koltuk - Kırıkkale Üniversitesi İslâmi İlimler Fakültesi tarafIndan organize edilen “Bütün Yönleriyle Osmanlıca ve Mirası” Uluslararası Sempozyumu 26-27 Nisan tarihlerinde Kırıkkale’de gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra protokolün önemli ölçüde katılımı beklenen sempozyumda, Osmanlıca’nın tarihi, tarih içerisindeki yeri, Osmanlı Kültür ve Medeniyeti içerisindeki önemi, geçmişten geleceğe Osmanlıca’nın eğitimi ve Osmanlıca’nın günümüzde gerekliliği gibi konular üzerinde durulacak.

10’dan fazla ülkeden 80’nin üzerinde akademisyenin katılacağı sempozyumun düzenleme kurulu başkanı ve aynı zamanda Kırıkkale Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Baş, sempozyumun Osmanlıca üzerine yapılmış en önemli bilimsel faaliyetlerden biri olacağını ifade etti. Baş, “Sempozyum, Osmanlıca dili üzerinde yapılması gerekli olan ve Cumhuriyet dönemi boyunca eksik kalan araştırma, tahlil ve incelemelerin yapılmasına teşvik etmesi bakımından önem arz ederken, diğer taraftan günümüzde başta Balkanlar olmak üzere, diğer Türk devletleri ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine ve katkı sağlamasına zemin oluşturması bakımından da önem arz etmektedir.” dedi.

Sempozyuma ilginin oldukça yüksek olacağı beklentisinde olduklarını belirten Prof. Dr. Eyüp Baş “Sempozyumumuza, bu alanda çalışma yapan bütün akademisyenleri, konunun uzmanlarını ve gelecekte bu alanda çalışma yapmayı düşünen bütün lisans ve lisansüstü öğrencileri bekliyoruz” diyerek, sempozyumun herkese açık olacağını belirtti.

Ülkemizin önde gelen Musiki Sanatçısı ve Akademisyen Dr. Fatih Koca’nın da bir konser vereceği sempozyum, 26 Nisan 2016 Salı günü Saat:10.00’da Kırıkkale Nur Camiî Konferans Salonun’da başlayacak ve iki gün sürecek.
Yorum Yazın