TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Akpınar son yolculuğuna uğurlandı

Konya’nın Ereğli ilçesinin eski belediye başkanlarından, İzmir Karşıyaka CHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın babası Kenan Akpınar, Ereğli’de son yolcuğuna uğurlandı.
İHA- Mersin’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Ereğli Belediye Başkanlarından Kenan Akpınar’ın cenazesi Ereğli’ye getirildi. Bugün Ereğli Devlet Hastanesi morgundan alınan Kenan Akpınar'ın naaşı ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi eski binasının yer aldığı Esnaf Sitesi önüne getirildi. Burada konuşan Akpınar’ın oğlu İzmir Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Hüseyin Akpınar, “Ailem adına Ereğli halkına, bizi yalnız bırakmayan sevgili dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bize güç veriyorsunuz. Babam bize onurlu bir gelecek bıraktı. Birgün bana, ‘Bak oğlum ben size ne tarla bırakacağım ne tapan, ne mal bırakacağım ne mülk. Size öyle bir isim bırakacağım ki, en büyük sermayeniz o olacak. Size dost bırakacağım, yoldaş bırakacağım’ dedi. İşte bugün o dost ve yoldaşlar ile birlikte olmaktan onur duyuyoruz. Bugün burada sadece CHP yok. Türkiye’nin birleştirici gücünü görüyoruz. Diğer tüm siyasi parti adayları ve temsilcileri var. Herkese teşekkür ediyorum. Ona yakışan bir Belediyecilik yapacağız” dedi.

Akpınar’ın naaşı daha sonra türküler eşliğinde omuzlara alındı ve Ereğli Belediyesi önüne getirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ve kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Akpınar için bir kez daha saygı duruşunda bulunuldu. Başkan Oprukçu, burada yaptığı konuşmada, sevenlerine, tüm Ereğli’ye başsağlığı dileğinde bulundu. Daha sonra dua edildi ve Akpınar’ın naaşı önce ikamet ettiği evine, ardından da Ulu Cami’ye götürüldü. Akpınar’ın naaşı ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası 500 Evler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, yakınları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, AK Parti Konya Milletvekili Atilla Kart, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yorum Yazın