TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Aksaray'da hayvan severlerden eylem

Aksaray’daki Hayvanları Koruma Derneği ve hayvan severler, Eskişehir’de kediyi öldüren öğrencinin okuldan atılması ve hukuki anlamda cezalandırılması için eylem düzenledi.
Aksaray'da hayvan severlerden eylem
İHA - Aksaray’daki Hayvanları Koruma Derneği ve hayvan severler, Eskişehir’de kediyi öldüren öğrencinin okuldan atılması ve hukuki anlamda cezalandırılması için eylem düzenledi.

Hükümet meydanında düzenlenen eylemde ellerinde, ‘Cana kıymak suçtur’, ‘Şiddete sessiz kalma’, ‘Hayvana yönelik şiddete hayır’, 'Hayvana işkence kabahat değil, suçtur' pankartları taşıyan hayvan severler kedinin hakkını savundu. Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Aksaray Temsilcisi Cemal Doğan, "Eskişehir'de bir öğrenci evindeki kediyi bıçaklayarak işkence ile öldürmüştür. Ayrıca hayvanın bağırsakları dışarıda olarak evin içinde dolaşmasını zevkle seyretmiş, videoya aldırmış ve hiçbir ceza almadan serbest bırakılmıştır. Bugün burada merhamet ve vicdan sahibi kişiler olarak vahşeti kınamak ve serbest bırakılan katilden hesap sorulması için bir araya geldik. Caniler, katiller öldürmeyi hayvanları öldürerek öğrenmişlerdir. Hayvana işkence yapan, vahşet uygulayan onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapisle cezalandırılsın” dedi.
Yorum Yazın