• Genel

Akşemseddin Hazretleri'ni anma etkinlikleri

Bolu’nun Göynük ilçesinde mezarı bulunan Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemsettin Hazretlerini anma etkinliklerine katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ,
Akşemseddin Hazretleri'ni anma etkinlikleri

“29 Mayıs’ta İstanbul’un fethinin yıldönümünü kutlayacağız. Bu anlamlı günden önce Fatih Sultan Mehmet’in hocasının yanındayız ve dualarımızı ediyoruz. Ne mutlu buraya gelen binlerce insana” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, tören alanında yaptığı konuşmada, “Fatih Sultan Mehmet’in Akşemsettin’i, Orhan Gazi’nin Şey Edebali’si var. Bütün sultanların bir gönül sultanı var. Bunlar gerçek fatihlerdir. Bu insanlar yüzyıllardır unutulmaz ve unutulmaması gerekir. Buradaki anma etkinliklerini her sene daha güzel yapmalıyız” diye konuştu.

Bozdağ, “29 Mayıs’ta İstanbul’un fethinin yıl dönümünü kutlayacağız. Bu anlamlı günden önce Fatih Sultan Mehmet’in hocasının yanındayız ve dualarımızı ediyoruz. Bu gönül insanları tarihe yön vermişlerdir. Gönül insanlarını yalnız bırakmayalım. Bugün görüyorum binlerce kişi Göynük’e gelerek Akşemsettin Hazretleri için dua ediyor. Bu çok güzel ve mutluluk verici” dedi.

Yorum Yazın