TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Aksu Festivali'nde 3 bin yıllık gelenekler yaşatıldı

Bu yıl 39.'su düzenlenen Uluslararası Giresun Aksu Festivali'nde 3 bin yıllık gelenekler yaşatıldı.
Aksu Festivali'nde 3 bin yıllık gelenekler yaşatıldı
Salih Berktaş - Belediye Meydanı'nda bulunan Atatürk heykeline bırakılan çelenkle başlayan etkinlikler daha sonra Aksu Deresi'nin denize döküldüğü yerdeki festival alanında devam etti. Vatandaşlar 3 bin yıllık gelenek olan sacayaktan geçerek dereye 7 çift, bir tek taş atarak dilek tutular.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, “Bugün alışılmışın dışında bir gün yaşıyoruz. Aksu festivali yaklaşık 3 bin yıldır bu bölgede devam ediyor ama bugün katılımı gördüğümüzde hepiniz gibi ben de hayal kırıklığı içerisindeyim” dedi.

Yaşana terör olaylarının festivali de etkilediğini belirten Aksu, “Ülkemizde yaşanan terör olayları, artık tüm yaşantımızı etkiliyor. Artık sadece Güneydoğu’da değil Karadeniz’de De, Trakya’da da diğer alanlarda da yaşantımızı maalesef etkiliyor. İnşallah terör belasında biran önce kurtuluruz. İnsanlarımız yaşamaya, yaşatmaya, eğlenmeye devam eder. Fakat görüyoruz ki bu olayların 3 Bin yıllık geleneği bile maalesef engellediğini görüyoruz” ifadeleri kullandı.

“SADECE KONSERLERİ İPTAL ETTİK, FESTİVALİ DEĞİL”
“Biz Aksu festivalini iptal etmedik biz sadece şehitlerimize olan saygıdan, gazilerimize olan saygıdan festivalin eğlence bölümünü ve konserler bölümünü iptal ettik” diyen Aksu, “ Çünkü bizde bir gelenek vardır komşuda cenaze varken bizde eğlence olmaz ama bu geleneklerden de vazgeçemeyiz, yaşatmak zorundayız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri ile birlikte Başkan Aksu, sacayaktan geçerek Aksu Deresi'ne 7 çift, bir tek taş attılar. Festivale katılan vatandaşlarda gelenekleri yerine getirerek dilek tuttular.

Festivale katılan birçok ülkeden gelen dans grupları da gösterileriyle festivale renk kattılar.
Yorum Yazın