TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Alanya’da ormanlar kadınlara emanet

İŞKUR tarafından ülke çapında başlatılan Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında Antalya’nın Alanya ilçesinde toplam 200 işçiye istihdam sağlanacak. Orman işçiliğine başvuruda bulunanların çoğunluğunun kadın olması dikkat çekti.
Alanya’da ormanlar kadınlara emanet
ANTALYA / İHA - Orman Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje için startın verildiğini söyleyen Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, Alanya’da toplam 200 işçiye istihdam sağlayacaklarını belirtti.

İşçilerin, Orman Genel Müdürlüğü’nce, ormanların geliştirilmesi ve genişletilmesi kapsamında yürütülen ağaçlandırma, erozyon kontrolü, bozuk ormanların iyileştirilmesi, genç ormanların bakımı, fidan üretimi gibi projelerde çalıştırılacağını ifade eden Yıkıcı, "6 ay süreyle 200 işçiye iş imkanı sunuyoruz. Alanya Orman İşletme Müdürlüğü’nde 100 kişi 15 gün önce işe başlatıldı. ikinci etap olarak 85 kişi de işbaşı yaptı. 15 gün içinde sayı 200’e tamamlanacak" şeklinde konuştu.

MÜRACAT EDENLERİN ÇOĞUNLUĞU KADIN
Daha çok kırsal kesimdeki işsiz vatandaşları işe aldıklarını kaydeden Yıkıcı, şunları kaydetti:
"Başbakanımız tarafından gündeme getirilen bu proje kapsamında işçiler asgari ücret alacaklar. Programa ise en büyük ilgi hanımlardan geldi. Bugüne kadar müracaat ederek işe başlayanların yarıdan çoğu köylü kadınlarımız oldu. Çoğu hayatlarında ilk kez sigortalı olacak ve maaş alacaklar."

Çalışan işçilerin İşletme Müdürlüğü tarafından kiralanan araçlarla işyerlerine ulaşmalarının sağlanacağını belirten Yıkıcı, "Gerekli mesleki eğitim ve sağlık kontrolleri İşveren olarak müdürlüğümüzce yapılmakta. Ayrıca, kendilerine iş güvenliği için işyerlerinde kullanmaları için koruyucu güvenlik malzemeleri temin edilmektedir. Programın İşletme Müdürlüğümüze ve bu program kapsamında çalışan işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Yorum Yazın