TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Ali Yalçın, 'Memur-Sen ailesi, Türkiye'nin istikrarından yanadır'

İstanbul Buluşması’nda konuşan MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’nin istikrarsızlık içerisinde yönetilecek bir ülke olmadığını ve son süreçte fincancı katırlarını ürküttükten sonra daha da büyük bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz dedi.
Ali Yalçın, 'Memur-Sen ailesi, Türkiye'nin istikrarından yanadır'
Fatma Güler - İSTANBUL / İHA - Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ‘İstanbul Buluşması’na MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, AK Parti milletvekilleri Fatma Benli, Ravza Kavakçı Kan, eski Kültür Bakanı ve AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı İsmail Kahraman ile sendikanın il ve ilçe başkanları ile sendika üyeleri katıldı.

Büyük katılımın sağlandığı gözlenen program milletvekillerinin yaptığı konuşmalar ile başladı. Ardından kürsüye davet edilen MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Yalçın konuşmasında, yaklaşan seçimler ve ülke istikrarının önemine dikkat çekti.

“1 MİLYON ÜYE HEDEFİ İÇİN BİRLİKTE İSTİŞARE EDİYORUZ”
İstanbul Buluşması öncesinde soruları yanıtlayan Yalçın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, “MEMUR-SEN ailesi olarak üçüncü dönem toplu sözleşme trafiğini geride bıraktık ve Türkiye’de toplu sözleşme, toplu pazarlık süreci içerisinde en fazla kazanım olan 213 kazanımın olduğu bütün kamu görevlilerine kazandıran toplu bir sözleşme ile sözleşmeyi tamamlamış olduk. Dolayısıyla bunun akabinde MEMUR-SEN ailesi olarak 850 bin üyeyi geride bırakmış ve 1 milyona gün sayan bir konfederasyon olarak 'öncü medeniyet, güçlü sendika, büyük Türkiye ve hedef 1 milyon üye' sloganıyla şuan Türkiye genelinde 81 ilde faaliyetlerimiz devam ediyor. Bugün bunun İstanbul ayağındayız. Bugün burada üyelerimizle buluşup dostlarımızla kucaklaşıyoruz. 1 milyon üye hedefi için birlikte istişare ediyoruz ve birlikte bir yol haritası ortaya koymaya çalışıyoruz. Türkiye’nin 1 milyon üyeli bir MEMUR-SEN’e ihtiyacı olduğunu, çünkü Türkiye’nin son süreçte demokrasinin korku tünelinden çıkma sürecinde en büyük katkıyı sunan, en dik duran kuruluş olarak Türkiye’nin bundan sonraki süreçte çok daha güçlü sivil toplum örgütlerine ihtiyacı olduğunu, bunu da başarabilecek yüreğin MEMUR-SEN’de olduğunu ifade ederek yolculuğumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN BU SİYASAL SÜREÇTEN ÇOK DAHA GÜÇLÜ ÇIKMALI”
Yaklaşan 1 Kasım seçimlerini değerlendiren Yalçın, “Ülke 1 Kasım seçimlerine doğru gidiyor. İki gün sonra Türkiye sandık başına gidiyor. Ben sandığın çok katılımlı bir sandık olmasını ve milletin iradesini sandığa yansıtmasını umut ediyorum. 1 Kasım seçimlerinin Türkiye’ye istikrar getirmesini diliyorum. Çünkü Türkiye’nin istikrarsızlık içerisinde yönetilecek bir ülke olmadığı ve son süreçte fincancı katırlarını ürküttükten sonra daha da büyük bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Çünkü Türkiye kendi sınırlarını kireçle boyanmış beyaz taşlarını öte olarak gören ve medeniyet coğrafyasında bütün insanların sorunlarına karşı duyarlı olan bir profil izledi. Bunun neticesinde de 'dünya 5’ten büyüktür' gibi son derece emperyal güçlere karşı mazlumların ve mağdurların sözcülüğüne soyunmuş oldu. Yine Orta Doğu’yu kan gölüne çeviren Orta Doğu’da huzura hasret insanların olduğu bir ortamda oranın en büyük çıbanbaşı haline gelen Siyonizme karşı ‘siz öldürmeyi iyi bilirsiniz’ diyerek onlara karşı bir tarihi ders veren bir ülke olarak Türkiye fincancı katırlarını ürkütmüştür. Bundan sonraki süreçte Türkiye’nin istikrarsız bir şekilde yönetilmesi demek Türkiye’nin bundan sonra çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalacağını göstermektedir. Çünkü her 10 yılda bir ihtilal geleneğinin olduğu vesayetin her 10 yılda bir hat bildirmeye çalıştığı ve 1,5 yılda bir hükumetin düştüğü bir ülkede, Türkiye’de istikrarsızlık içerisinde yürümesi bundan sonra çok kolay olmayacak. Türkiye’nin bu siyasal süreçten çok daha güçlü çıkmalı ve çok daha güçlü bir şekilde yola devam etmelidir. Yoksa istikrarsızlık demek Türkiye’nin çok daha büyük sıkıntılara girmesi demektir” diye konuştu.

“MEMUR-SEN AİLESİ OLARAK BİZ SONUNA KADAR TÜRKİYE’NİN İSTİKRARINDAN YANAYIZ “
Türkiye’nin istikrarından yana tavır sergilediklerini ifade eden MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, “MEMUR-SEN ailesi olarak biz, 7 Haziran öncesi bir ortak akıl platformuyla bir araya gelerek 206 kuruluşla, Türkiye’de normalleşme devam etmeli, demokratik zemin güçlendirilmeli, ham demokrasi tam demokrasi olacak noktada ilerlemeli diye çağrıda bulunurken 7 Haziran sonrası çıkan koalisyon ihtimali vesayet odaklarını yeniden harekete geçirdi ve Türkiye’deki ırgatlarını sokağa saldılar. Ve Türkiye şuan 1 Kasım seçimlerine doğru giderken, çok daha kritik bir sürecin içerisine doğru evrilmiş durumdadır. Onun için 1 Kasım seçimleri Türkiye’nin çok daha güçlü bir istikrarla çıktığı, kendi ülkesi kadar medeniyet coğrafyası içerisindeki ülkelerinde Türkiye’ye gözünü diktiği bir noktada, Türkiye’ye bir şey olur mu diye tereddüt yaşadığı bir noktada Türkiye’nin çok daha güçlü çıkması gerektiğini düşünüyoruz. MEMUR-SEN ailesi olarak biz sonuna kadar Türkiye’nin istikrarından yanayız” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın