TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Alman Bakan dondurma şovunu çok sevdi

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen Kahramanmaraş’taki patriot bataryalarını ziyaret etmek üzere geldiği kentte, onuruna verilen resepsiyona katıldı.
Alman Bakan dondurma şovunu çok sevdi
İHA - Burada kendisi için düzenlenen dondurma şovunu beğeniyle izleyen Alman Bakan, meşhur dondurma şakasında külahı ilk hamlede kaptı.

Almanya Savunma Bakanı Leyen, bir yılı aşkın süredir Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan patriot bataryalarında görevli Alman askerleri ziyaret etmek üzere kente geldi. Ziyaretinin ilk gününde ülkesinin Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl tarafından Ramada Otel’de onuruna verilen resepsiyona katılan Bakan Leyen, burada Alman askerleriyle bir araya geldi.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Tuğgeneral İsmail Gümüştekin’in de katıldığı etkinlikte Bakan Leyen, kendisi için hazırlanan dondurma şovunu izledi. Dünyaca ünlü Maraş dondurmasından tatmak için sabırsızlandığını söyleyen Leyen, daha sonra et satırıyla kütük dondurmayı kesti.

Şovun ardından sıra dondurma ustasının yaptığı meşhur külah şakasına geldi. Ustanın kaşığın ucuna yerleştirdiği dondurma külahını ilk hamlede kapan Bakan Leyen, keçi sütünden üretilen dondurmadan beğeniyle tattı. Sempatik tavırlarıyla katılımcıları güldüren 7 çocuk annesi bakan, daha sonra külahlarla konuklara dondurma ikram etti.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden resepsiyona Kahramanmaraş Jandarma Alay Komutanı Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Kahramanmaraş, Adana ve Gaziantep’te konuşlandırılan patriot harekat birliği komutanları katıldı.
Yorum Yazın